Eiblooper

27 03 05 - 10:08Gisteren hebben we paaseieren geschilderd, Amanda, Hans en ik. En niet alleen geschilderd maar ook allerlei andere dingen gedaan om ze mooi en kleurig op te sieren. Op een speciale paasbanner die langskomt in het roterend gedeelte kun je het overzicht van onze productie zien.

Voor het schilderen had ik bij het Kruitvat een paar eierverfmolens gekocht. Een plastic constructie met een paar van die verftabletjes er voor maar met als belangrijkste eigenschap dat je het ei niet vast hoeft te houden maar het tussen twee dopjes rond kunt draaien om het te schilderen. Ik had die eierverfmolen nog niet gebruikt omdat hij mij wat klein leek voor onze M-eieren, totdat ik Hans er mee in de weer zag. Het leek toch wel mogelijk er een ei tussen te krijgen dus ik ook aan de slag. Mijn ei werkte ik tussen die dopjes en ging aan het schilderen. Horizontale banen leken voor de hand te liggen. Ik draaide en schilderde er vrolijk op los. Op een bepaald moment hoorde ik een zacht gekraak en draaide het staafje niet meer als voorheen. Het leek ergens vast te lopen. Ik was echter aan de bodem van mijn ei aangeland en besloot nog even dat kleine stukje af te schilderen en er daarna naar te kijken.

Op de foto zie je wat ik aantrof. Het vasthouddopje had zich ver in het ei geboord in de luchtbel die daar vermoedelijk had gezeten. Mijn prachtige ei in wording helemaal naar de knoppen. Gelukkig was het niet mijn schoonste geheel van de dag dus het drama viel mee maar we hebben toch wel even smakelijk gelachten om deze eiblooper.

zes reacties

Amiek

Oeps….

Amiek (URL) - 27-03-’05 18:10
Leibele

Ook dat is dus een prima manier om een beginnetje te maken om je ei te pellen.Was mischien ook nog wel handig voor Columbus.En alweer een mooie foto.Prettige Paasdagen.

Leibele (URL) - 27-03-’05 18:53
V@nM@n

De techniek werkt niet altijd mee dus…

V@nM@n (URL) - 27-03-’05 20:37
Arjan

Duncan heeft zojuist van mijn schoonmoeder sjabloontjes gekregen

waarmee je hele leuke paaseitjes kunt maken.

Goede kans dat hij morgenochtend al heel vroeg naast ons bed staat

en vraagt om een paar eieren om te beschilderen.

Arjan (URL) - 27-03-’05 22:50
Downer

aah balen zeg!

Downer (URL) - 28-03-’05 00:53
Simone

Jammer voor je, maar het is wel een spectaculaire foto geworden. (joker)

Simone - 28-03-’05 11:08


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.