Poeziealbum

03 03 05 - 11:47



Ik ben mijn poeziealbum kwijt. Althans, ik kan het nergens meer vinden. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het echt weg is dus ik zal het wel heel goed hebben opgeborgen. Ik zocht het omdat ik een stukje las ergens over een oud-klasgenootje die er met haar versje in staat. Zij schreef het onderstaande versje in mijn album:

Als je later nog eens terugdenkt

aan de school met 't groene dak

aan de juffrouws en de meesters

aan het een of andere vak,

denk dan ook eens aan de meisjes

aan de meisjes van de klas

met wie je zo'n mening uurtje

zo heel gelukkig was.
Ik vond het indertijd zo prachtig dat ik het uit mijn hoofd leerde (en nu zit het er nog in) omdat het echt ging over onze school. Het was voor mijn gevoel toen met afstand het mooiste versje dat er in stond. Nu zou ik - als ik mijn poeziealbum weer zou vinden - vooral genieten van de versjes van mijn ouders, mijn zusjes en andere mensen die mij in de loop der jaren dierbaar zijn gebleven.

Ik weet eigenlijk niet eens of het nog bestaat, het instituut poeziealbum. Hebben jullie er eigenlijk eentje? Is het vriendenboek waar ik wel eens over hoor nou hetzelfde of is dat echt wat anders? Mocht je overigens nog eens op zoek zijn naar een mooi poezieversje dan kun je hier of hier wel iets van je gading vinden denk ik (ook plaatjes overigens).

acht reacties

Kaat

Ik heb hem nog! Gelukkig. Het is echt erg fijn om in te lezen zo af en toe.

Kaat (URL) - 03-03-’05 13:16
Simone

De zelfbedachte versjes in mijn poezie-album spreken mij het meest aan, omdat ze zo persoonlijk zijn. Ze zijn me heel dierbaar en ik lees ze nog wel eens en dan komen er leuke en mooie herinneringen boven. l-)

Simone - 03-03-’05 13:34
brigitte

Poeziealbums in de vorm zoals wij die hadden vroeger zie je nauwelijks meer. Tegenwoordig is een vriendenboekje in de mode. Daarin schrijven kinderen naast hun personalia de favoriete popgroep, film, hobby’s e.d. Lijkt me ook best leuk voor later om te bewaren vooral omdat het hele persoonlijke dingen zijn die erin staan. En vaak wordt er wel een foto bijgeplakt en dat is later natuurlijk ook van onschatbare waarde.

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-03-’05 13:44
Downer

Ik heb ze laatst allebei gevonden op zolder, die van mezelf en van mijn moeder. Ze liggen hier al een tijdje met het plan er iets over te loggen, dat komt vast nog een keertje :-)

Downer (URL) - 03-03-’05 19:36
Saskia

Leuk! Ik heb mijne ook nog, evenals die van mijn moeder. Ga er gelijk in kijken!

Saskia (URL) - 03-03-’05 23:07
Arjan

Zelfs zonder poeziealbum denk ik nog wel eens aan de meisjes van de klas

Met wie ik zo’n mening uurtje zo heel gelukkig was.:-)

Arjan (URL) - 04-03-’05 19:32
Mieke

@ Arjan: dat geloof ik best LOL (joker)

Mieke - 04-03-’05 19:43
Ellen van de Ven

Ik ben mijn poeziealbum al heel lang kwijt…vandaar dat ik hier een oproepje wil doen ervoor, als dat mag natuurlijk? Het is een rood boekje en ik ben het kwijtgeraakt in mijn oude woonplaats Delft, vanwege het verlies van inmiddels al veel familieleden zou ik het echt heel erg fijn vinden om het terug te krijgen!

Ik hoop op een reactie…alvast bedankt!

Ellen van de Ven (E-mail ) - 06-03-’05 21:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.