De Generaal

03 03 05 - 12:27Vanmorgen hoorde ik dat Rinus Michels is overleden. Een ikoon uit de voetbalwereld kun je gerust zeggen. En dat was niet alleen omdat het Nederlands elftal in 1988 onder leiding van Michels het EK voetbal won. Door het dolle heen waren we allemaal wel toen. Ik hou helemaal niet van voetbal normaal gesproken, maar dat was bloedverzengend spannend dat Nederland die finale won en het feest daarna overal op straat.

De Generaal was Michels' bijnaam en hij staat te boek als de uitvinder van het totaalvoetbal. De 'nestor' van het trainersgilde en de vader van het Nederlandse voetbal wordt hij genoemd en hij genoot zowel nationaal als in internationale voetbalkringen hoog aanzien. Niet alleen zijn voorkomen maar ook zijn wat hese stem zullen velen zich zo voor de geest kunnen halen. Jeetje, weer een tijdperk voorbij. Ik weet wel dat ik voetbal daarna nooit meer zo spannend heb gevonden als toen in 1988.

drie reacties

Jennekey

Voor mijn tijd…toch wel.

Jennekey (URL) - 03-03-’05 12:55
Kaat

Dat team uit 88 blijft toch voor mij het ultieme Nederlands Elftal. Daarna is het nooit meer zo’n markant team en coach geweest.

Kaat (URL) - 03-03-’05 13:17
V@nM@n

Het boegbeeld van nederland en het grote voorbeeld van de echte nederlandse jongen

V@nM@n (URL) - 03-03-’05 21:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.