De Grootmeesters

24 02 05 - 00:09



Van de week in de herhaling op Uitzending Gemist keek ik het programma Grootmeesters. Het format is dat een aantal professionals het tegen elkaar opneemt in drie etappes: 'een proeve van bekwaamheid onder vakgenoten' zoals de aankondiging zegt. De eerste ronde zijn de burgemeesters en wel Wim Deetman en Job Cohen (klik voor grotere plaatjes). Komende zaterdag komen ook nog Ivo Opstelten en Gerd Leers in de arena. De eerste uitzending werd met afstand gewonnen door Cohen die dank zij het publiek aan de leiding ging. Deetman deed alleen de Meesterproef (een casus oplossen) als beste. Ik moet zeggen dat Cohen het ook beter doet op TV dan Deetman en in ieder geval de suggestie weet te wekken dat hij weet waar hij over praat. Grappig vond ik ook het snoefdebat waarin supporters van de kandidaten tegen elkaar opbieden over hun favoriet. Zo zagen we ondermeer Arthur Doctors van Leeuwen (met lenzen kennelijk want zonder bril) op de bres springen voor Wim Deetman. De sterkste tekst uit het snoefdebat ging over Job Cohen van wie in Amsterdam een werkwoord is afgeleid: "cohennen' hetgeen staat voor "de boel bij elkaar houden".

De kijker kan trouwens ook mee doen door zijn/haar mening te geven over de casus van de Meesterproef. Dat kan op de Debatplaats van de Vara. Ik vond het niet onaardig, dit programma, al had ik er na alle aankondigingen wel wat meer van verwacht. Misschien kwam het ook doordat ik tussen het kijken door steeds gebeld werd. De volgende aflevering toch maar weer even bekijken of ik er nog steeds hetzelfde over denk.

vijf reacties

V@nM@n

Nooit gezien, moet ik toch ook eens naar gaan kijken. Ik ben tegenwoordig toch teveel met de PC bezig en te weinig met andere dingen.

V@nM@n (URL) - 24-02-’05 09:48
Amiek

Heb erover gehoord, maar het helaas nog niet gezien. Ik wacht nog op digitale tv in mijn regio….

Amiek (URL) - 24-02-’05 09:55
Ronald

Is dit vooruitlopend op de gekozen bergemeester? Is dit onderdeel van Thom de Graaf’s tournee?? Ik word een beetje misselijk van die zichzelf in de media profilerende “burgervaders”.

Ronald (URL) - 24-02-’05 10:01
Mieke

Ik vind het eerder lijken op het programma dat Sonja had het vorig seizoen. Ik weet niet meer hoe het heette maar daarin werd een professional gekozen die dan drie aanstormende talenten een opdracht gaf en beoordeelde. Iets van vakmanschap is meesterschap. Leuk aan dit soort dingen is dat het op zich wel informatief is over bepaalde beroepen. Nadeel van het format van de Grootmeesters is dat het alleen leuk is met mensen die al mediabekendheid hebben. Ik bedoel: wie kent de burgemeester van Boerestronkeradeel nou, ook al is zij nog zo goed.

Mieke - 24-02-’05 10:13
brigitte

Ik heb slechts een stukje gezien wat al aangeeft dat bij mij de interesse niet bleef. Het was wel overduidelijk dat Cohen vrijwel alle vragen goed had terwijl Deetman dezelfde vragen vrijwel allemal foutief beantwoordde.

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-02-’05 13:47


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.