Schuld en schade

21 02 05 - 00:10

Pas liepen we na een concert terug naar onze auto op het parkeerterrein en zagen toen net iemand met redelijk grote vaart achteruit rijden. Hij koerste recht op een Mini af die op een voor hem ongelukkig plek achter zijn auto stond. Ik riep nog STOP! maar de bestuurder hoorde mij niet en knalde met zijn achterbumper tegen de voorkant van de Mini. De man stapte uit, keek even vluchtig en wilde toen eigenlijk weer instappen en wegrijden. Maar wij waren ondertussen ook gaan kijken naar de schade en hoewel de Mini ogenschijnlijk niet erg zwaar beschadigd was zei ik tegen de man dat ik vond dat hij even weer naar binnen moest gaan om de eigenaar van de auto te zoeken. De man voelde er weinig voor, zoveel was wel duidelijk. Maar op mijn argument dat het donker was en je slecht kon zien of er schade was of niet had hij geen weerwoord. Hij zette met een zuur gezicht zijn auto aan de kant en liep richting de voordeur van de concertzaal. Of hij uiteindelijk naar binnen ging hebben we niet meer afgewacht.

In de auto kregen we een discussie over de schuldvraag. Is nou degene fout die zijn/haar Mini daar zo ongelukkig parkeert dat een ander het niet goed ziet en er tegenaan knalt of is diegene fout die niet goed genoeg uitkijkt en de schade veroorzaakt? Ik ben van mening dat het in ieder geval onfatsoenlijk is om na zoiets gewoon weg te rijden. Ik zou zelf ook enorm balen als iemand dat deed bij mijn auto. En wat de schuld betreft... als die man goed gekeken had en rustiger gereden dan had hij de Mini gewoon gezien ook al stond deze daar ongelukkig.

Wat vind jij?

tien reacties

hanneke

zeker in een bijzondere situatie (zo heet dat toch, als je achteruit rijdt?) moet je oppassen. HIJ rijdt achteruit, HIJ moet oppassen.

en verder: gelukkig heb ik zelf nog nooit brokken gemaakt zonder dat iemand dat heeft gezien, maar ik ben niet opgevoed om weg te rijden zonder iets te laten weten. een briefje onder de ruitenwisser is al genoeg.

hanneke (URL) - 21-02-’05 00:14
Morpurgo.nl

Als je tegen een stilstaande auto rijd zit je altijd fout. Ik zou alleen even een briefje onder de ruitenwisser hebben gedaan met kenteken en je telefoonnummer.

Morpurgo.nl (URL) - 21-02-’05 01:03
Mieke

@ Morpurgo: ja, wellicht hadden we even een briefje onder de ruitenwisser moeten doen. Stom dat we dat niet gedaan hebben. Maar ik was eigenlijk als zo verbaasd dat die man zo moeilijk deed, dat is daar totaal niet aan gedacht heb omdat het al een soort overwinning was dat hij weer terug naar binnen ging.

Mieke - 21-02-’05 08:44
Downer

Ik denk ook dat zoals Morpurgo zegt, je altijd fout bent als je tegen een stilstaande auto knalt.

Kan me jullie verbazing goed voorstellen overigens, enig fatsoen is soms ver te zoeken…

Downer (URL) - 21-02-’05 10:21
V@nM@n

Hoe dan ook, wegrijden na schade te hebben veroorzaakt past absoluut niet…

V@nM@n (URL) - 21-02-’05 12:21
Kaat

Inderdaad, een briefje onder de ruitenwisser. Dat zou beleefd zijn geweest.

Kaat (URL) - 21-02-’05 12:54
Rozemarijn

Ja, een briefje onder de ruitenwisser met je naam en telefoonnummer. Dat is wel zo beleefd, zou ik ook gedaan hebben. Tenzij het een paaltje was natuurlijk… ;-)

Rozemarijn (URL) - 21-02-’05 13:00
Leibele

De aanrijder is de schuldige.En het past om in ieder geval de eigenaar van de mini op te zoeken en als dat niet kan een briefje achter te laten met adres en of telefoon(e-mail) adres.

Leibele (URL) - 21-02-’05 18:04
Arjan

Veel brokken kun je voorkomen door voordat je instapt

eerst even te kijken of er iets bijzonders (in de weg) staat.

Bijvoorbeeld lage betonnen plantenbakjes en donkere paaaltjes.

Zoals ik het bekijk heeft dus de man die achteruit reed de schuld

ook al stond die Mini niet fantastisch duidelijk geparkeerd.

Arjan (URL) - 21-02-’05 22:20
Reve

Word zeer waarschijnlijk verhalen op het waarborgfonds voor de mini.

Reve (E-mail ) (URL) - 15-04-’05 10:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.