Uniek Trijntje-concert

14 02 05 - 08:50Trijntje Oosterhuis gaf gisterenmiddag het startschot voor een serie benefietconcerten ten bate van de noodzakelijke verbouwing van het befaamde Beauforthuis te Austerlitz bij Zeist. Een betere aftrap was nauwelijks te bedenken. Het concert was binnen enkele uren uitverkocht onder de vaste bezoekers van het Beauforthuis en de zes kaarten die via onze site werden geveild brachten minimaal het dubbele op. Trijntje was vanaf de eerste noot geweldig in vorm. Haar meer dan fantastische begeleiding bestond uit de topmuzikanten: Karel Boehlee op piano, Theo de Jong op 5-snarige bas en Martijn Vink op drums. Trijntje had er die middag voor gekozen om de liedjes van anderen die zij zelf mooi vindt te vertolken. Uiteraard bestond het merendeel (Trijntje kennende) uit Stevie Wonder liedjes. Ze stelde zelfs voor om de hele 'Songs in the Key of Life' te doen vanmiddag. Waarop het publiek meteen met een volmondig YES reageerde. Verder o.a. van Cindy Laupert Time after time, van Bonnie Rait I Can't Make You Love Me en van Sting Fields of Gold. Toch waren het haar eigen liedjes die het voormalige kerkje deden schudden op haar grondvesten. Somebody elses lover in een geheel afwijkende jazzy uitvoering, die wat mij betreft voortaan wel zo mag blijven en Free. Het was een, wat men in het Beauforthuis 'kroegconcert' noemt, dus voornamelijk staplaatsen waardoor we dicht bij het podium konden komen en een geschikte plek konden vinden om foto's (klik voor vergroting) te maken. Trijntje had het duidelijk naar haar zin evenals de jongste aanwezige Trijntjes vijf maanden oude zoon Jonas die aan de zijkant van het podium in goede handen was. De honderd zestig aanwezigen waren getuigen van een unieke gebeurtenis. Een zangeres van dat formaat die als het ware in je huiskamer staat te zingen. Trijntje is overigens ook nog genomineerd voor een Edison Music Award 2005 'beste Zangeres'. Dit dankzij haar laatste Blue Note CD Strange Fruit, waarover wij in ons logje 'Jazzy Female Singers ' al eerder berichtten. Na het laatste nummer was er uiteraard nog een toepasselijke toegift -Valentine- waarbij iedereen meezong en swingde, en was er nog de veelbelovende aankondiging van Trijntje om nog eens terug te komen in het Beauforthuis met liedjes van Sting. Nou wat ons betreft graag! Altijd!


Verder was er aan het eind nog een hoogtepunt de uitslag van de loterij. Uniek was dat sympathisant Tjeerd Bakkeren er met vier prijzen vandoor ging. Maar hij had dan ook 33 loten gekocht. Hoofdprijs was 'op de foto met Trijntje' en dat dan ook nog ingelijst. De andere drie prijzen die hij won waren een affiche van Trijntje met handtekening, kaarten voor het gastoptreden van Trijntje bij het concert van de Portugese zanger/gitarist Fernando Lameirinhas in Carre en een uitnodiging om als speciale gast aanwezig te zijn bij het volgende benefietconcert van het Michiel Bortslap Trio op 19 februari. Onderdeel daarvan is samen eten met deze meesterpianist (kaarten voor het concert nog beschikbaar).

drie reacties

Kaat

Leuk!

Trijntje is ook fantastisch. Maakte haar vandezomer mee tijdens een concert in het openlucht theater in Bloemendaal. Erg goed ook.

Kaat (URL) - 14-02-’05 10:16
V@nM@n

Een prachtige foto Hans… Als het concert ook zo was hebben we echt wat gemist

V@nM@n (URL) - 14-02-’05 20:23
Hans

Dank je VanMan! Het concert was een topper en over mijn foto ben ik zelf ook wel tevreden:-)

Hans (URL) - 14-02-’05 22:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.