"Watergriebel"
11 02 05 - 19:32

Kook de gort gaar in ongeveer 45 minuten gaar in water en zout. Voeg de krenten, rozijnen. de pijpkaneel en de citroenschil toe en laat het geheel nog een klein half uurtje sudderen. Verwijder de pijpkaneel en citroen en voeg de bessensap toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken. Voeg op het laatst de suiker toe (meer of minder naar smaak). Watergruwel kan zowel koud als warm geserveerd worden.100 gram geweekte parelgort (je moet dat best lang voorweken dus begin tijdig), 1 liter water, 3 gram zout, schil van een citroen, 25 gram pijpkaneel, 150 gram gewassen krenten en rozijnen, 3 deciliter bessensap en 50 gram suiker.
elf reacties

Het staat op de pakjes parelgort maar vroeger deed mijn moeder altijd een nachtje.
Mieke - 11-02-’05 20:09
Gort die van hele fijne gerst wordt gemaakt heet parelgort.Bij parelgort is ook nog het grootste deel van de zemelen en kiemen weggehaald.
Mieke - 11-02-’05 21:01
Beginnen jullie nu ook al met codes?Ik zal maar braaf zijn dan.Staan we gelijk.Wel een ouderwets recept hoor.Ik meen me te herinneren dat het wel lekker was,maar niet mijn favo.Zal het weer eens uitproberen.
Leibele (URL) - 11-02-’05 22:25
Tja Leibele, door die stomme spammers moet je wel maar zodra ze wegblijven zetten we het gewoon weer uit over een tijdje.
Mieke - 11-02-’05 23:38
@ Brigitte: misschien kun je wel wat anders gebruiken om het te zoeten. En parelgort kun je hier kopen in de reformwinkel.
Mieke - 12-02-’05 11:03
Persoonlijk gruwelde ik altijd van watergruwel. Ik zal het dus niet proberen te maken….
Amiek (URL) - 12-02-’05 12:25
Hoe lang duurt dat voorweken ongeveer?
Lijkt mij leuk om eens te maken.
Arjan (URL) - 11-02-’05 20:04