Pannentoeten

09 02 05 - 12:59Kinderen hebben vaak als ze leren praten geweldig verbasteringen of leuke alternatieve voor dingen die ze (nog) niet kunnen zeggen. Zo er is in onze familie iemand die als peuter de letter "k" niet konzeggen. Maar inventief als kinderen zijn verving hij die gewoon door een 't'. Dat gaf allerlei leuke spraakverwarringen. Zo was hij met zijn moeder wel eens bij Blotter geweest en van tijd tot tijd aten ze thuis pannentoeten. Overigens lustte Nitty alles behalve taas. En toen zijn moeder op zoek was naar een stoel riep hij al wijzend: Mamma, trut!!!!

Ken jij ook van die aansprekende voorbeelden van spraakgebrekjes?

veertien reacties

Nijntje

Janne heeft het steeds over chocotuur… geen idee of ze nu confituur wil of choco…

Nijntje - 09-02-’05 13:27
carrie

jaa, ik heb er vorig jaar heel veel de revue zien passeren toen ik tentamen deed over 1e en 2e taalverwerving. Wat dacht je van een blafkat (hond)? en een alsoffe (spiegelbeeld)? Geweldig toch!

carrie (URL) - 09-02-’05 13:46
brigitte

:) Erik had het vroeger altijd over een “toofwagen” als hij de stofzuiger bedoelde. Hij moest bij iedereen ook de stofzuiger zien en liefst wilde hij er even mee werken. Ook waren tekeningen van zo’n ding niet aan te slepen. Helaas is de passie voor stofzuigers nu ver te zoeken ;)

brigitte (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 13:49
Hans

Eeentje die ik me van Amanda nog herinner is ‘wakker morgen!’ in plaats van ‘wakker worden!’

;-)

Hans (URL) - 09-02-’05 13:55
Kaat

Mijn vriendinnetje heet Wieteke, maar haar zus kon de W niet uitspreken en noemde haar Tieteke. Dat vond haar moeder niet zo leuk en Wieteke wordt dus al haar hele leven Tita genoemd.

Kaat (URL) - 09-02-’05 15:51
sab

Ken je van die spraakgebrekken? Ik ben gewoon een spraakgebrek. Kan er niets aan doen maar van tijd tot tijd is het aan 1 stuk door (of zou dat komen doordat er bij gewoon iets niet helemaal lekker zit) (joker)

sab (URL) - 09-02-’05 18:03
Morpurgo.nl

Maar bedoelde het kind nu iets anders dan trut dan of hoopte mamma dat alleen (jokerp)

Morpurgo.nl (URL) - 09-02-’05 21:39
Arjan

Zal er eens extra opletten maar tot nu toe is mij nog niet echt iets heel grappigs opgevallen.

Arjan (URL) - 09-02-’05 22:28
GeeSpot

http://geespot.web-log.nl/log/333273

en broodschappen doen vind ik ook nog steeds een hele mooie :)

GeeSpot (URL) - 09-02-’05 23:36
Mieke

@ Geespot: geweldig die tompoeffels :-)

Mieke - 09-02-’05 23:41
Xantippe

Ik was eens aan het strijken en toen zei mijn dochter:“mama, haal jij alle streukeltjes eruit?” ( mooi gevonden want ik struikelde over de kreukeltjes…)

En een paard in de wei zonder trappers…dáár kun je niet op rijden natuurlijk ( zonder halters?)haha :)

Xantippe (URL) - 10-02-’05 10:15
Jet herself

Ons dochter kon de sp niet zeggen. Zij verving dat door de v.

Zo was haar speen een veen en een sportauto een vortauto.

Tot opeens ze het licht zag. Ineens werd de veen een speen, de vortauto een sportauto en de ferrari een sperrari !!!!!

hahaha

Jet herself (URL) - 10-02-’05 21:21
Foefer

Mijn broertje had het vroeger over ‘Kangang’ als hij Carvacevitam bedoelde (weet niet of ik het goed schrijf, maar ik bedoel die van de drankjes). En noemde een vrachtauto steevast ‘bramauto’.

Zelf had ik moeite met de S en de R. Riep ik tegen mijn moeder in de keuken: ‘Sta je nou nog steeds in die woep te hoeren?’ (terwijl ik doelde op het roeren in de soep….)

Foefer (URL) - 10-02-’05 23:20
Mieke

Leuke voorbeelden allemaal. Ik herinnerde me nog een andere. Het jongetje dat net geleerd had dat je de ph soms uitspreekt als een F zoals bijvoorbeeld bij Philips. Toen moest hij een stukje lezen over het circus waarin de piste werd aangeharkt met een poefark, althans…. dat is wat hij zei. Hij bedoelde natuurlijk een poephark.

Mieke - 11-02-’05 01:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.