Confettibattle in Sparrenrijck

06 02 05 - 09:49Afgelopen vrijdag al overhandigde de burgemeester van Driebergen de gemeentesleutel aan Prins Paul XXX maar gisteren was de traditionele carnavalsoptocht. Al wonen wij ver boven de rivieren op de heuvelrug, toch kan het er hier vrolijk aan toe gaan. Er waren fantastisch leuke vondsten in de optocht en ook prachtige praalwagens. Leuk gevonden vond ik het enorme lint dat tussen ongeveer tien mensen gespannen was en in het totaal wel 100 meter in beslag nam onder de titel "het maakt de optocht niet leuker, maar wel langer". Een andere originele vondst had Scouting die wel tien midgetgolfholes hadden gemaakt die ze steeds op de grond legden waarop dan een kind even mocht putten. Maar het leukste vond ik het golfproject: de groene golf, de geboortegolf, de golf van Mexico, de grijze golf, het golfinarium, de publiciteitsgolf. Allemaal mensen passend in het thema aangekleed die in een kartonnen golf verpakt waren en in hun choreografie ook allerlei driedimensionale golfpatronen en waves toepasten. Natuurlijk werd alles passend opgeluisterd door diverse dweilorkesten waarvan ik de Boere Soulstampers uit Utrecht met kop en schouders boven de rest uit vond steken.

Maar het absolute hoogtepunt van het carnaval 2005 in Sparrenrijck was de confettibattle. Een der praalwagens was uit de pas gaan rijden gaandeweg de eerste helft van het traject en moest van de jury weer op de juiste plaats invoegen. Daardoor passeerden twee concurrerende praalwagen elkaar rakelings hetgeen Hans de uitspraak ontlokte: carnaval is oorlog. Hij legde deze verhitte strijd gelukkig voor ons vast (klik op het plaatje voor vergroting).

zeven reacties

Simone

Geweldige foto, Hans! (blush)

Het lijkt net op een sneeuwgevecht, haha! (joker)

Simone - 06-02-’05 11:11
V@nM@n

Carnaval is voornamelijk plezier….dacht ik toch?.

V@nM@n (URL) - 06-02-’05 13:57
Tim

Het lijkt net de opstand in Les Miserables.

Tim (URL) - 06-02-’05 14:00
Mieke

@ Tim: ha ha, je hebt gelijk, daar lijkt het idd een beetje op :-)

Mieke - 06-02-’05 14:50
berta

Mooie foto!

berta (URL) - 06-02-’05 17:01
Marmein

Prachtige foto ! Je zou er bijna voor naar een optocht gaan ;-)

Marmein (URL) - 06-02-’05 23:16
brigitte

Onze optocht was een stuk minder spectaculair.

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-02-’05 01:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.