Waar zit jij ergens?

05 02 05 - 11:17Ik moest ooit geopereerd worden aan mijn amandelen (op mijn 26e jaar en dan is het een ander verhaal dan wanneer je het als kind moet laten doen) en toen kon ik kiezen uit lokale of totale verdoving. Ik koos voor algehele verdoving omdat ik gruwelde bij het idee dat er iemand in mijn keel zat te snijden terwijl ik bij bewustzijn was. Erg dicht bij jezelf komt dat dan. Een operatie aan mijn voet, het jaar daarna, vond ik geen punt onder lokale verdoving. Zo'n voet voelt toch verder weg van jezelf dan je keel. Het is minder bedreigend op de een of andere manier. Heb jij dat ook? En waar zit bij jou jezelf ergens? Ik ben heel benieuwd....


Op het plaatje "The Id, The Ego and the Super Ego" van The Boone Collection, Life-size in Terracotta, 1987. Als je klikt dan krijg je hem nog iets groter

zeven reacties

Downer

Had ik ook, op m’n 18e dan, niet echt een pretje. Ook algehele verdoving, zo ook bij mijn laatste operatie in mijn buik. Toch had ik bij ooit bij de kaakchirurg een best ingrijpende operatie en dat doe je dan toch gewoon onder plaatselijke verdoving, das toch vlakbij je keel, maar voelt toch anders blijkbaar.

Misschien moet ik er wel bij vermelden dat ik erg heftig reageer op narcose dus dat speelt ook mee bij de keuze.

Waar mezelf bij mij zit? ik denk overal, al zou ik voet of hand wel aandurven…

Downer (URL) - 05-02-’05 11:46
Mieke

@ Downer: tja, dat ik gek he dat je bij de tandarts of de kaakschirurg toch liever plaatselijke verdoving hebt. Is blijkbaar idd anders. Hoe verder aan de uiteinden hoe minder bedreigend het kennenlijk is.

Mieke - 05-02-’05 11:49
Ronald

Geen idee, nooit geopereerd. Als het kan plaatselijk, geeft het idee van controlle. En ik wil kijken, ik wil nu eenmaal graag weten hoe iets werkt.

Ronald (URL) - 05-02-’05 13:00
V@nM@n

Ik hoef niet zo nodig bij bewustzijn te zijn als ze aan me aan hets snijden zijn. Als het fout gaat ga ik liever in ruste dood…

V@nM@n (URL) - 05-02-’05 13:13
Kaat

Ik heb echt een trauma opgelopen aan een plaatselijke verdoving. Nooit meer dus.

Kaat (URL) - 05-02-’05 15:26
Kaat

Trouwens, ik zou zelfs nog een algehele verdoving bij de tandarts willen als het aan mij ligt.

Kaat (URL) - 05-02-’05 15:27
brigitte

Ik heb alle keren niet zelf kunnen kiezen, algeheel of plaatselijk. Het maakt me alleen wat uit als het gyneacologische ingrepen zijn dan graag algehele narcose en dat heeft alles met schaamte te maken.

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-02-’05 01:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.