Enge Buren? Leuk om ze te hebben!

05 02 05 - 20:23

klik fotocollage voor vergroting

Ze traden op in het Beauforthuis en de zaal was uitverkocht. Enge Buren is het Arnhemse trio Bob, Bep en Bram dat al heel wat jaartjes meedraait (klik foto voor grotere collage). Zij zijn, zoals ze zelf zeggen, 'moeilijk te labelen' maar ik noem het maar 'muzikaal cabaret'. In die zin hebben ze wel iets gemeen met 'De Wereldband' die een tijdje geleden ook in het Beauforthuis optraden omdat zij eveneens muziek "lenen" van verschillende culturen en dat met humor benadrukken o.a. door kleding en pruiken.

Op het podium staan drie stoelen met daarachter kapstokken met verkleedspullen en grappige hoedjes. Als de podiumlichten doven komen zij in het duister op en geven met kleurige fluoriserende kokers een percussiemedley. Het publiek mag raden welke drie nummers. Twee nummers worden geraden en de derde weten ze zelf ook niet. De stemming zit er dan al meteen goed in. Wat volgt is een wervelende kolderieke show. Bekende en onbekende songs zijn veelal drager voor de sketches en ik hoor o.a. 'A Forest' van the Cure en 'We Will Rock You' van Queen voorbij komen. Een hoogtepunt vormt een act waarbij nog even een beroep wordt gedaan op overleden artiesten in de hemel. Andre Hazes is wel bereid om nog even een liedje te zingen en in zijn bekende outfit inclusief engelenvleugeltjes en met een flesje bier in de hand komt hij boertjes latend op. De tekst van 'Een Beetje Verliefd' wordt compleet achterstevoren gezongen. Knap! Zonder zijn fans te willen kwetsen moet ik zeggen dat dit een meesterlijke act was waar Andre zelf ook om gelachen zou hebben.

Een ander hilarische act is, als na vele mislukte pogingen om een partner voor Bram te vinden, het drietal dan maar de zaal in gaat en diverse vrouwen 'keurt'. Bram slaagt nog steeds niet echt maar Bob - die het niet nodig had - vindt Patty. Tot en met de pauze brult geile Bob haar naam voortdurend en maakt niet mis te verstane lichaamsbewegingen en toespelingen. De zaal ligt dubbel en hoe Patty het ervaart kan ik niet waarnemen vanuit waar ik zit.

Na de pauze is de voorkeur van Bob plotseling veranderd en is Johan, die naast mij zit, de sigaar. Deze speelt het goed mee zelfs als hij vurig door Bob op de mond wordt gekust. De TT van Assen volgt en het drietal maakt snerpende motorgeluiden, Johan mag een heuse wedstrijd vlaggen en de winnaar uiteindelijk aanwijzen. Gelukkig is hij vertrouwd met al die rare bijnamen van de bekende motorrijders. 'Dokter Bernard' van Bonnie St. Clair komt nog in een komische aangepaste versie voorbij en zo gaat het maar door. Geen moment kakt het in.

Uiteraard moeten ze terug komen voor een toegift en dat wordt dan een fantastische uitvoering van 'Pizza Calzone', de door Enge Buren aangepaste versie van Eros Ramazotti's 'Se bastasse una Canzone'. Voor ze het podium definitief verlaten poseren ze gedrieen nog onverwacht voor 'de fotograaf'. Helaas komen ze te dicht voor mijn telelens en het unieke plaatje kan helaas niet genomen worden. Gelukkig zijn de overige foto's wel goed gelukt. Een geslaagde avond familievermaak!
Foto's: Hans Speekenbrink

tien reacties

the ©u®se of Millhaven

die drummer, dat lijkt de drummer van Toontje Lager wel. Sterker, ik weet het wel zeker!

the ©u®se of Millhaven (URL) - 06-02-’05 00:04
Meth@

Leuk verslag, maar het was dan ook een fijne avond! En jammer van de laatste foto; die was ongetwijfeld heel grappig geworden. :D

Meth@ (E-mail ) - 06-02-’05 01:22
Hans

@Millhaven: Drummer? Er was niet echt een drummer. Maar de middelste man is Bep

Meth@: Het kleine foto-tje in het midden is een variant er op en pal daarna genomen. Bob was toen al van het podium verdwenen;-)

Hans (URL) - 06-02-’05 10:46
Amiek

Klinkt super leuk! Msschien dat ik vrijdag naar Woerden ga, ik heb vakantie van de BMU.

Amiek (URL) - 06-02-’05 12:49
Hans

Goed idee Annemie! Vergeet ook de concerten van Michiel Borstlap, en De Wereldband niet als je toch het een en ander bezoekt;-) (info elders op deze site)

Hans (URL) - 06-02-’05 12:56
hanneke

mooie foto’s Hans! vooral die in het midden vind ik erg komisch!

geloof dat ik maar eens moet gaan sparen voor een nieuwe lens ;-)

hanneke - 06-02-’05 13:09
GeeSpot

Leuk om te lezen dat mijn heus-niet-zo-enge buur-Bob-en-consorten de boel weer aardig op stelten heeft weet te zetten :)

GeeSpot (URL) - 06-02-’05 13:12
Amiek

@ Hans: graag, maar door die studie heb ik een chronisch tijdgebrek….

Amiek (URL) - 06-02-’05 20:59
Meth@

Komen de foto’s eigenlijk ook nog afzonderlijk in de fotogallery terecht? Ik zie daar namelijk ontzettend mooie reportages, en vind dat de Enge Buren daartussen niet zouden misstaan. ;)

Meth@ - 07-02-’05 20:03
Neneh

Oh…. die enge buren :-)

Neneh (URL) - 30-05-’05 12:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.