Being John Malkovich

31 01 05 - 00:55Ook zo'n film (uit 1999) die ik al heel lang wilde zien maar nu eindelijk dank zij het feit dat ik geveld was door de griep onlangs eens aan toe kwam. Being John Malkovich gaat over de mislukte poppenspeler Graig (John Cusack) die om geld bij te verdienen gaat werken op een obscuur kantoor met een te laag plafond, een secretaresse die spraakverwarring zaait en een baas die het voortdurend over sex heeft. Hij komt er Maxine (Catherine Keener) tegen, een vrouw die hem intrigeert en waarbij zijn vrouw Lotte (Cameron Diaz) verbleekt. Dan ontdekt hij in zijn kantoortje een deurtje met daarachter een gang waardoor hij in het hoofd van acteur John Malkovich (die zichzelf speelt) terecht komt. Vijftien minuten lang kun je dan John Malkovich zijn en daarna land je weer in de berm van een nabij gelegen rotonde. Graig en Maxine besluiten dit fenomeen te gaan exploiteren en laten mensen voor 200 dollar per keer vijftien minuten John Malkovich zijn. Er ontstaan wonderlijke situaties waarbij Lotte bij haar chimpansee in de kooi wordt opgesloten, John Malkovich in zijn eigen hoofd terecht komt en Maxine zwanger wordt van Lotte die een operatie tot man overweegt omdat ze verslaafd is aan "being John Malkovich".

Een geweldige film, grappig, origineel en onderhoudend met hier en daar geniale momenten. Een surrealitische komedie die een statement maakt over hoe wij om gaan met obsessies voor beroemdheden en hoe veel mensen iemand anders willen zijn. Geweldig werk van scenarioschrijver Charlie Kaufman en regisseur Spike Jonze. Zien die film en voor een trailer kun je hier klikken.

DVD kopen?
Being John Malkovich<br  />John Cusack
Being John Malkovich
John Cusack

zes reacties

V@nM@n

Naar films van dit genre kijk ik zelden of nooit. Al moet ik zeggen dat de beschrijving wel iets heeft.

V@nM@n (URL) - 31-01-’05 09:36
Kaat

Geweldige film is dit. Charlie Kaufman mag voor mij wel weer een oscar voor Eternal Sunshine krijgen. Adaptation was ook al zo geweldig.

Kaat (URL) - 31-01-’05 13:24
Mieke

@ Kaat: Eternal Sunshine is ook geweldig. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft die Oscar!!!!

Mieke - 31-01-’05 13:56
GeeSpot

Heerlijke film inderdaad, net als de tip van Kaat: Adaptation!

GeeSpot (URL) - 31-01-’05 21:38
IngKey

Ik heb hem vorig jaar ofzo gezien, weet er niet zo heel veel meer van, alleen dat ik hem absoluut de moeite waard vond.

Maar dat kan ook bijna niet anders, met John Malkovich!

IngKey (URL) - 03-02-’05 13:35
SmaRts

Inderdaad, nu pas gezien, maar dubbel en dwars de moeite waard. De geniale absurditeiten die zich in de film afspelen zijn absolute klasse! Ik heb er erg van genoten.

SmaRts (E-mail ) (URL) - 29-11-’05 07:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.