Fridays Food - snel klaar
29 01 05 - 11:31
Sabdesigns introduceerde Fridays Food en ik heb voor deze week (maar dan op zaterdag) een gemakkelijk recept gekozen. Je hebt nodig: vegetarische balletjes (ik neem meestal de sateballetjes), een bakje rode curry, een pakje kokosmelk (allebei van Conimex), een rode spaanse peper, verse koriander, een groene paprika, 2 of 3 tomaten, een courgette en couscous. Snij de paprika, de courgette en de tomaten in grove stukken en roerbak die een minuut of 8 in de wok. Bak ondertussen de balletjes in wat olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit al roerend de rode curry samen met de kokosmelk en de in kleine reepjes gesneden rode peper tot de saus heet is en goed gemengd. Wel ondertussen de couscous een minuut of 5/6 in warm water (zie aanwijzingen op de verpakking). Als de couscous klaar is doe je die bij de groente, schep het geheel even goed om en verwarm het nog een minuut of drie op niet te hoog vuur. Knip ondertussen wat koriander en voeg die op het laatst toe aan de saus. Leg de balletjes en een paar takjes koriander op het couscousmengsel, de saus er los bij en serveer er eventueel nog wat komkommersalade (lekker met heel dun gesneden limoen of thaise saus) bij. Eet je graag vlees, dan kun je dit recept ook maken met gewone gehaktballetjes.vier reacties
Klinkt weer heerlijk Mieke, bedankt voor de tip.
Kaat (URL) - 29-01-’05 12:01