Pittig kabeljauwpakje

20 01 05 - 00:01



Dit gerecht at ik pas bij vrienden en ga ik toevoegen aan mijn vaste repertoire omdat het lekker en gezond is (met dank aan Marja). De hoeveelheden die hieronder worden genoemd zijn voor twee personen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg twee stukken aluminiumfolie met de glimmende kant naar beneden en bestrijk ze met boter. Leg op ieder stuk 150 gram kabeljauw met het vel op de folie. Maak twee bosuitjes schoon en snij ze in schuine ringetjes. Maak 1/2 groene paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in reepjes. Veeg 50 gram champignons schoon met een keukenpapiertje en snij ze in plakjes. Verdeel de bosui, paprika en champignons over de kabeljauw en leg in ieder pakje ook 25 gram boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Besprenkel de kabeljauw met 2 eetlepels droge sherry. Vouw de folie goed dicht maar niet te strak. Laat de vis in de oven in 10 tot 15 minuten gaar worden. Maak de pakjes open en besprenkel de inhoud met 2 eetlepels sojasaus. Het is handig om voor het serveren even een gaatje in het folie te maken zodat er wat vocht uit kan lopen. Vang dat wel op want het smaakt heerlijk. Serveer er rijst (of puree) en peultjes (of sperciebonen) bij en als je van wijn houdt dan is een Elzaswijntje misschien een goed idee.

elf reacties

Yvonne&John

Wij zijn echte visliefhebbers en gaan dit recept zeker uitproberen. Dank je wel!

Yvonne&John (URL) - 20-01-’05 09:57
Ronald

Klinkt goed! Inderdaad maar een uitproberen.

Ronald (URL) - 20-01-’05 10:09
GeeSpot

yummie, die moet ik ook maar eens proberen

GeeSpot (URL) - 20-01-’05 10:55
Kaat

Klinkt heerlijk en ziet er heerlijk uit.

Kaat (URL) - 20-01-’05 11:19
Simone

Yam Yam, dat lijkt mij een lekker recept voor a.s. zondag! (blush)

Simone - 20-01-’05 12:55
berta

Mmmmmm

en zo makkelijk te maken!

berta (URL) - 20-01-’05 13:34
brigitte

Ga ik zeker een keer uitproberen. Alleen zal ik de champignons dan helaas weg moeten laten want die mag ik niet, maar daar verzin ik wel wat op. Ik heb een vergelijkbaar recept gehad ooit met zalmforel maar ik ben het recept helaas kwijt :-(

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-01-’05 15:53
mariekefotografeert

Klinkt erg goed en heel eenvoudig… Ga het zeker proberen.

mariekefotografeert (URL) - 20-01-’05 19:46
V@nM@n

Dit ziet er weer heerlijk uit. En mag ik uiteraard ook hebben…

V@nM@n (URL) - 20-01-’05 20:58
sab

En ja hoor, hij is er FoodFridays, zoals beloofd. Wekelijks de voedselfeiten met een recept. Komt proeven!

sab (URL) - 21-01-’05 07:16
Jaguaromac

Kabeljauw heeft drie rode bolletjes op de vis-a-card hoor…

Jaguaromac (E-mail ) (URL) - 22-01-’05 17:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.