Close met tijgers

16 01 05 - 17:50Het was zulk mooi weer gisteren en we hadden echt de behoefte om even naar buiten te gaan dus besloten we tot een bezoekje aan de Dierentuin in Amersfoort. De laatste keer dat ik daar was is ruim 10 jaar geleden denk ik toen mijn (toen nog kleine) neefjes kwamen logeren. Sindsdien heeft het park een geweldig update ondergaan en het was leuk om er weer eens doorheen te lopen. Opvallend is dat er voor een opzet is gekozen waardoor je zonder gevaar voor de dieren en voor jezelf dichtbij de dieren kunt komen terwijl zij in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunnen zijn. Dat wordt bereikt door ondermeer veel (plexi)glazen wanden te gebruiken.

Goed voorbeeld van die aanpak is Stad der Oudheid waar ondermeer de grote roofdieren zijn gehuisvest. Zo konden we van dichtbij bekijken hoe deze witte tijgers opgewonden en nerveus op hun eten aan het wachten waren. Hans maakte deze foto (klik klik) door het (dit keer heldere) glas dat ons van de tijgers scheidde zonder gebruik te hoeven maken van een telelens. Die tijgers liepen letterlijk bijna over je voeten. Minpuntje was wel dat veel dieren al vanaf een uur of half vijf in hun binnenverblijven waren of daar gevoerd werden zodat er niet veel meer te zien was vanaf die tijd. We hebben ons voor genomen om in de lente een keertje terug te gaan en dan ook de Savanne te bekijken, een deel van het park waar we nu niet aan toe kwamen.

zeven reacties

Kaat

Prachtige beesten. Toch vind ik een dierentuin altijd een beetje zielig. Ze zijn het wel gewend, dat weet ik zeker, maar ik denk dat ze toch beter op hun plek zijn in de wildernis.

Kaat (URL) - 16-01-’05 18:04
Mieke

Als je de info van de witte tijger zoekt op de site van het dierenpark dan staat daar juist dat met name de witte tijger geen schijn van kans heeft in het wild vanwege het volkomen gebrek aan schutkleur. Het is eigenlijk een afwijking of genetisch defect voorzover ik het begrijp. Daarom werden ze vroeger al als een soort keizerlijk of koninklijk bezit gehouden. Nagenoeg alle witte tijgers die nu in gevangenschap leven zijn nakomelingen van de witte tijger die in 1951 in de jungle van Centraal India werd gevonden door de Maharadja van Rewa, zo ook de witte tijgers in Dierenpark Amersfoort.

Mieke - 16-01-’05 18:27
Arjan

In het voorjaar gaan we wel weer naar de dierentuin

want voor de kids is het nu nog even te koud.

Eerst willen we naar Amersfoort en later naar de zoo van Köln.

Arjan (URL) - 16-01-’05 19:04
V@nM@n

Heel mooi die witte tijgers. Binnenkort ben ik in de buurt daar en ga ik ook eens kijken.

V@nM@n (URL) - 16-01-’05 20:27
berta

Wat een plaatje!!!

berta (URL) - 16-01-’05 21:40
Kaat

@Mieke; gelukkig, dan zijn deze het in ieder geval gewend!

Kaat (URL) - 17-01-’05 11:02
IngKey

Hoog tijd voor ook dus, om weer eens in de dierentuin in A’foort te gaan kijken. Mijn broer met kids woont in A’foort, dus misschien is het leuk te combineren.

IngKey (URL) - 18-01-’05 12:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.