Wil de echte autochtoon opstaan?

13 01 05 - 13:45De echte Nederlanders, dat zijn de Hunebedden. Die woonden hier eens op de zandgronden, de rest van wat Nederland zou worden bestond nog uit zompige moerasbossen. De Hunebedden zijn dus de echte autochtonen.

En toen kwamen: de Batavieren, de Friezen, Franken en Saksen, de Kelten, de Noormannen, de Serviers, de Franse Hugenoten, de Portugese en Poolse joden, de Indische Nederlanders, de Molukkers en Papoea's, de Chinezen, de Hongaren, Vietnamezen, de Turken, de Marokkanen, de Chilenen en Argentijnen, de Surinamers en Antillianen, de Kaap Verdianen, Ghanezen en Somaliers, de Iraniers. Irakezen en Koerden, de Bosniers, Kosovaren en Afghanen - tot we met zestien miljoen waren.Deze geweldige tekst vond ik bij Anja Meulenbelt die op haar beurt dank uitspreekt aan Piet Reckman en Loesje). En nou ben ik zo benieuwd... wie van jullie is een Hunebed of kent Hunebedden?

negen reacties

Anne-Floor

Ik mis de Kaninefaten en het Klokbekervolk. Heus…

Anne-Floor (URL) - 13-01-’05 14:49
Mieke

@ Anne-Floor: wat stom, die hadden er idd bij gemoeten (jokerp)

Mieke - 13-01-’05 15:10
Kaat

Ik dacht dat Hunebedden immens grote keien waren, ha, ha!

Kaat (URL) - 13-01-’05 15:44
Mieke

@ Kaat: misschien moet je ook ff kijken naar het volgende logje van Anja

Mieke - 13-01-’05 16:42
V@nM@n

Ik ben een echte fries van oorsprong, ben in limburg dus eigenlijk allochtoon…

V@nM@n (URL) - 13-01-’05 20:14
Simone

Hunebedden zijn de restanten van stenen grafkelders, gebouwd door het Trechterbekervolk.

In jouw logje staat dat het om mensen gaat en dat begrijp ik niet helemaal!

Simone - 13-01-’05 20:49
Arjan

Mijn voorvaderen komen uit het oosten van Duitsland maar ik heb geen flauw idee hoelang dat geleden is.

Arjan (URL) - 13-01-’05 22:19
Mieke

@ Simone: het is een provocerende tekst die als grap door Loesje en later door Piet Reckman werd gebruikt. Maar hij is aardig om een te kijken wat je nu eigenlijk verstaat onder autochtonen, wie zijn dat nou precies. Voor verdere uitleg: zie de weblog van Anja Meulenbelt.

Mieke - 13-01-’05 22:58
Vampire

Op nog geen 10 km afstand van mijn huis staan de eerste hunnebedden. Half Nederland spreekt erover alsof het goud is, terwijl ik er zo’n jaar of 25 geleden op speelde alsof het gewoon grote stenen waren. Inmiddels besef ik dat het een cultureel erfgoed is, en dat spelen op een graf niet erg netjes is.

Vampire (E-mail ) (URL) - 14-01-’05 09:34


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.