Do you Photoshop?

02 01 05 - 19:21Zoals jullie dagelijks kunnen zien fotograferen wij er behoorlijk op los. Bijna alle plaatjes op deze weblog zijn dan ook van eigen maaksel. Nou weet ik dat veel mensen dol zijn op Photoshoppen maar ik ben van foto's puur natuur. Manipulatie daar doen wij eigenlijk niet echt aan. Ons fotoprogramma iPhoto kent de opties "verbeter" en "verhoog contrast" en "helderheid" die we een enkele keer wel eens gebruiken maar daar blijft het dan ook bij. Hans heeft ooit een lucht enigszins gemanipuleerd maar dat toen ook prompt opgebiecht in het bijbehorende logje. Wat we tegenwoordig nog wel eens doen is het maken van andere uitsnedes. Wat vind jij van het manipuleren van foto's?


De foto bij dit logje maakte ik op de Uitmarkt dit jaar en werd zo als hij nu is nadat ik "verbeter" had geprobeerd. Ik vond het wel apart en heb het voor die keer maar zo gelaten.

tien reacties

Vampire

Photoshop is een goed programma en als ik de foto beter kan krijgen (door middel van iets lichter zetten o.i.d.) dan maak ik er graag gebruik van. Het gaat er voor mij niet om of de foto orgineel is, het gaat er bij mij vooral om dat de foto goed zichtbaar is. Evt. correcties vind ik ook niet erg.

Vampire (E-mail ) (URL) - 02-01-’05 19:39
Frank

Ik heb een keer een elektriciteitsmast weggekleurd. Verder snij ik wel eens een zijkant eraf. Dat daar bv net iets staat dat ik er niet op wilde :-D

Frank (URL) - 02-01-’05 20:05
Arjan

Heel vaak pas ik schaamteloos één of meer correcties toe.

Het aanpassen van “rode ogen”, contrast of helderheid maar

vooral uitsnijden doe ik graag en vaak.

Van de mogelijkheden die ik in iPhoto heb gebruik ik eigenlijk

alleen de functies voor de “rode ogen” en die voor het omzetten

naar zwart/wit.

Voor de rest gebruik ik Photoshop Elements 2.0.

Meestal is het trouwens zo duidelijk te zien wanneer ik een foto

heb bewerkt dat het erbij vermelden overtollige informatie is.

Wanneer ik foto’s maak van m’n vrachtwagen “veeg” ik daar altijd

de reclame van af maar dat is m.i. heel normaal.

Arjan (URL) - 02-01-’05 22:05
V@nM@n

Het enige wat ik meestal met dit soort programma’s en mijn eigen foto’s doe is het wegwerken van rode oogjes. De rest laat ik bijna altijd intact.

V@nM@n (URL) - 02-01-’05 22:56
de P.

Ik heb wel een programmaatje besteld bij Adobe…

de P. (URL) - 02-01-’05 23:09
Marmein

Ik bewerk mijn foto’s bijna altijd met photoshop. Dat is voornamelijk contrast, helderheid en scherpte. Dit zijn dingen die in een doka ook gedaan worden, vreemd eigenlijk dat met digitale foto’s dit ineens benoemd moet worden. Daarnaast snij ik ook bij. Vooral de macro’s omdat mijn macro-optie niet toereikend is.

Marmein (URL) - 03-01-’05 08:29
GeeSpot

De sport blijft natuurlijk om gewoon in 1x een goede foto te maken. En fotosjoppen is voor de leuk & extra.

GeeSpot (URL) - 03-01-’05 10:29
Hans

Ben het met Geespot eens. Ik probeer ook in een keer een goede foto en uitsnede te maken. Verder vind ik er helemaal niks verkeerds aan als iemand voor iedere foto uitgebreid met Photoshop in de weer gaat. Als dit logje die indruk wekt dan is dat in ieder geval niet mijn uitgangspunt. Niemand hoeft ‘te biecht’ of zich te verontschuldigen. Het is ook gewoon erg leuk om te experimenteren met PS en de mogelijkheden zijn vrijwel onuitputtelijk. Weinigen overigens die al die mogelijkheden kennen en beheersen.

Hans (URL) - 03-01-’05 13:44
berta

Eigenlijk weet ik te weinig van photoshop af.

Ik maak natuurlijk wel mijn uitsnedes.

En voor de EOS deed ik wel wat met helderheid en contrast.

Na de EOS helemaal niet meer aan gedacht!?!?

berta (URL) - 03-01-’05 18:45
Carrie

Ik fotoshop bijna alles, als je knippen en uitsnijden ook daartoe rekent. En dan gaat het van oplichten tot het retoucheren soms zelfs. Ja, na de kerstdagen ziet mijn huid er niet zo mooi uit, dus vandaar :-)

Carrie (URL) - 03-01-’05 23:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.