Ernst van der Pasch: Scherp blijven!

26 11 04 - 00:32De mensen naast mij hadden hem al twee keer eerder gezien, voor mij was hij volkomen nieuw. In een uitverkocht Beauforthuis stond gisterenavond Ernst van der Pasch (klik foto). In eerste instantie deed hij me denken aan "het leukste jongetje van de klas" maar al snel rolde ik bijna van mijn stoel af van het lachen. Ernst levert knap eenmanscabaret en begeleidt zichzelf voortreffelijk op de piano en gitaar, heeft een lekkere zangstem en zijn liedjes zijn ook bijzonder de moeite waard. Heel zelfverzekerd met veel lef snijdt hij op intelligente, humoristische en ook banale wijze allerlei onderwerpen aan over o.a. vriendschap, relaties, vrouwen en sex. Het optreden was een try-out maar daar was eigenlijk niets van te merken. Geen enkele aarzeling of hapering alsof hij al een groot aantal voorstellingen achter de rug had. Een hoogtepunt voor mij was zijn "eerste Engelstalige liedje". Hij deed alsof het zeer twijfelachtig was of hij het wel moest doen en of het wel zou moeten blijven. Tokkelend op de gitaar volgde een lange gesproken intro. Het zou om een religieuze countrysong gaan getiteld 'I saw Jezus on a tram'. Met een zwaar southern accent volgde een hilarische tekst met een vindingrijkheid waar een "native" Engels schrijver jaloers op zou zijn. Na afloop kocht ik dan ook spontaan zijn CD die even spontaan voorzien werd van een handtekening. Als je topcabaret wilt zien check dan het tourschema op zijn site en als je top-try-outs wilt zien check dan het programma van het Beauforthuis.

vier reacties

Kaat

Ik ken Ernst sinds het Groninger Cabaretfestival, waar hij van mijn vriend Jochem Myjer verloor (al kreeg hij ook nog wel een prijs!). Ik was natuurlijk voor Jochem, maar vond Ernst ook fantastisch. Hij zong toen een lied over een meisje die foto’s nam en die hij zo leuk vond, daarmee heeft hij me echt geraakt. Toevallig had ik het vorige week nog over dat lied.

Kaat (URL) - 26-11-’04 12:28
Kaat

Jochem is trouwens een vriend niet mijn vriend, vriend.

Kaat (URL) - 26-11-’04 12:28
martijn

hey luitjes,

k ga dr overmorgen naartoe en ik verheug me dr nu al op omdat iedereen het so geweldig vond en alle reacties zijn positief over zijn optredens…

martijn - 05-04-’05 19:50
Hans

Je zult er geen spijt van krijgen Martijn!

Hans (URL) - 06-04-’05 00:00


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.