Pas op voor gaatjes

25 11 04 - 17:03



Dit is een closeup van een boulognestokbrood van AH dat nog afgebakken moet worden. Ik wilde het afgelopen weekend gebruiken en toen zag ik dat het vol schimmel zat. En dat terwijl het nog vers had moeten zijn tot 23 januari 2005. Het schijnt dat als er een minuscuul gaatje in de verpakking zit, de boel gaat schimmelen en dat het verschijnsle bekend is. Blah, ik let in het vervolg wel extra op hoor! Ik kreeg natuurlijk wel mijn geld terug maar heb maar niet zo'n nieuw brood gekocht. Ik vertrouw het toch niet helemaal meer.

dertien reacties

Kaat

Vies zeg,

ik had een keer muizen in de keuken en die hadden door dat harde plastic doorgegeten. Was ook niet echt prettig.

Kaat (URL) - 25-11-’04 17:18
Mieke

@ Kaat: Jakkes, dat is ook heel vies, dan hoef je dat brood ook niet meer!

Mieke - 25-11-’04 17:21
Leibele

Ik ga voor vers.

Leibele (URL) - 25-11-’04 18:22
ferrie

en zo liggen ook wel eens in het schap

van AH moet je het maar hebben :’-D

ferrie (URL) - 25-11-’04 18:42
Vampire

Je kunt zo toch ook kant en klaar kopen? Niet meer afbakken en gegarandeerd nog verser :-) Eet smakelijk bij het eerstvolgende schimmelloze broodje!

Vampire (E-mail ) (URL) - 25-11-’04 19:18
brigitte

Goh nooit geweten dat zoiets aan gaatjes kan liggen. Eigenlijk best wel logisch, maar evengoed lekker een smerig gezicht als je dat in je kast vind. Ik heb dergelijke broden niet meer gekocht sinds we een broodbakmachine hebben, maar daar maak je erg lastig een stokbrood of ciabatta in :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 25-11-’04 19:34
Nijntje

Een stokbroodje vers van de bakker op zondagmorgen (ja die zijn in Belgie open op zondag!), of croissants, chocoladekoeken, boterkoeken… heerlijk allemaal, doe mij maar eentje van de bakker…

Nijntje (URL) - 25-11-’04 19:38
berta

Je had het brood ook kunnen beleggen met gewone- i.p.v. schimmelkaas…

berta (URL) - 25-11-’04 20:03
hanneke

ik heb bij de c1000 gewerkt. leuk, denk je. maar het kwam geregeld voor dat er schimmelende afbak-stokbroodjes in het schap lagen. die werden dan snel in het magazijn gepleurd, om verder te vergeten. soms kwamen we zo’n stokbroodje weer tegen. en dan heb je er altijd collega’s bij die het veranderen in zo’n plof-paddestoel (geen idee hoe die heten). erg smerig natuurlijk :-S

nu kijk ik altijd of het brood er nog goed uit ziet. mocht ik er toch een keer overheen hebben gekeken, neem ik het mee en krijg ik een nieuwe. want groen stokbrood lust ik niet.

hanneke (URL) - 25-11-’04 22:35
Anne-Floor

Dat is net zoiets als die melk die ik toen had die vroegtijdig in griesmeelpap was getransformeerd, weet je dat nog? Vies zoiets, bah!

Anne-Floor (URL) - 25-11-’04 23:27
Arjan

Steeds vaker bakken we hier het brood zelf.

Arjan (URL) - 25-11-’04 23:59
Bart

Gratis paddestoelculturen op uw brood en nog klagen ook?

Tsss.

Bart (E-mail ) (URL) - 30-11-’04 09:30
Mieke

@ Bart: ja als je het gaat beschouwen als natuurverschijnsel dan wordt het ineens weer interessant en beschermenswaardig maar als brood heeft het bij mij dan helemaal afgedaan!

Mieke - 30-11-’04 09:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.