De schuur van Nijpels

18 11 04 - 16:58Op de website van Tryater is het volgende te lezen: "De vraag naar kaarten van Rolling Home houdt maar niet op. Omdat het koude herfstweer ondertussen weer is aangebroken en er gespeeld moet worden in een verwarmde ruimte, moest Tryater in andere locatie zoeken. Het is een bijzondere locatie geworden. Commissaris van de Koningin, Ed Nijpels, stelt zijn boerderij beschikbaar voor een reprise van Rolling Home."

De schuur van Nijpels in het gehucht Dijken begint beroemd te worden niet in de laatste plaats door de ongehoord goede akoestiek. Voor Tryater er neerstreek werd de schuur al gebruikt voor een CD-opnames van De Kast, try-outs van De Kast en Rients Gratama, een Amsterdams Symfonieorkest, zestien strijkkwartetten en een tentoonstelling van Friese kunst. Nijpels en zijn vrouw doen het uitsluitend voor de gezelligheid en als liefdewerk-oud-papier. Ze nemen alle kosten voor eigen rekening. Dat is nou nog eens een geweldig verhaal dat mensen met meer ruimte of grote accommodaties die beschikbaar stellen voor kunst en cultuur. Fantastisch van die Nijpelsjes! Het is alleen wel te hopen dat hun schuur er wat beter uitziet dan die op het plaatje hierboven.

zeven reacties

Kaat

Ja dat is wel heel aardig van Ed.

Kaat (URL) - 18-11-’04 17:13
John&Yvonne

Die Edje Nijpels.:-D

Misschien is de schuur op het plaatje wel heel mooi van binnen.

John&Yvonne (URL) - 18-11-’04 19:38
brigitte

Leuk hoor :) Als ik zo’n woning had en geld zat zou ik dat ook wel geinig vinden :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-11-’04 19:48
V@nM@n

Ik dacht al, als in die schuur wat hard gespeeld wordt valt ie uit elkaar. Wel een iddylisch plekje.

V@nM@n (URL) - 18-11-’04 20:53
Amiek

Is heel lang mijn droom geweest: een hotelachtige omgeving met goede faciliteiten waar orkesten en andere groepen kunnen repeteren en waar je ook kleine concerten en voorstellingen zou kunnen organiseren. Errug leuk.

Amiek (URL) - 18-11-’04 20:53
Mieke

@ Amiek: het lijkt me helemaal fantastisch als je zoiets kunt doen in je eigen huis. Ik zou het zo doen!

Mieke - 19-11-’04 00:46
Simone

Prima initiatief!

Simone - 19-11-’04 15:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.