Hoogtepunt van het jaar

13 11 04 - 20:21Wij volwassenen hebben allerlei dingen waarover we ons druk maken in ons leven. De laatste weken is daar nog het e.e.a. bijgekomen om over na te denken. Maar kinderen hebben een paar hoogtepunten in het jaar waar ze naar toeleven en eentje daarvan voltrok zich vandaag: de intocht van Sinterklaas. Het was haasten als een gek om zo snel van Alkmaar naar Driebergen te komen, zo vertelde de Sint, maar het lukte hem en 12 van zijn Zwarte Pieten gelukkig voor alle kinderen die bij het stadhuis op de goedheiligman stonden te wachten.

Het leukste voor ons volwassenen zonder (kleine) kinderen is het schouwspel dat de kinderen zelf bieden in dit sprookje dat we met zijn alleen toch zonder al te veel moeite overeind kunnen houden. Gezichten vol gespannen verwachting en ongeduld: "mamma, wanneer komt hij nou?". Hier in het dorp zag ik een bonte stoet van kinderen van allerlei culturen en geloven met hun ouders langs de route van de optocht staan. Veel kinderen kwamen zelf verkleed met Zwarte Pietenmutsen en -pakken en een enkeling met een mijter op. Als we nou met zijn allen andere dingen net zo goed zouden doen als de collectieve zorg voor dit stukje ongebreideld kinderplezier met Sinterklaas, dan zou het er een stuk beter voor staan met ons land.

acht reacties

V@nM@n

Je vraagt je af wanneer het fout gaat. Bij de kleinere kinderen nog niet die kunnen nog heerlijk genieten.

V@nM@n (URL) - 13-11-’04 20:39
Simone

Ja, met hetzelfde enthousiasme! >-D

Simone - 14-11-’04 11:12
berta

Wat een Foto!!!

berta (URL) - 14-11-’04 12:48
mariekefotografeert

Wat een plaatje! en wat een sfeerfoto. Zo hebben wij ons ook eens gevoeld… heerlijk!

mariekefotografeert (URL) - 14-11-’04 19:23
Eljo Blogtâ?¢

Wat een pracht bekkie zeg, die heeft er zin an

Eljo Blogtâ?¢ (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 19:58
brigitte

a hoor, hier in huis ook opgetogen snoetjes. En iedere avond weer zingen bij de schoen in de hoop dat het helpt om wat lekkers erin te krijgen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 20:01
Kaat

Sinterklaas is de beste!

Kaat (URL) - 15-11-’04 12:56
Mieke

Sinterklaas for president!!!!! (h)

Mieke - 15-11-’04 13:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.