Geen 'prettig gesprek' meer

09 11 04 - 14:20Theo van Gogh zou vanaf januari 2005 terug komen op de buis met een interviewprogramma waarvan de eerste uitzending met VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zou zijn. Van 1989 tot 1997 maakt hij het praatprogramma 'Een prettig gesprek' waarin heel bekend en belangrijk Nederland bij hem aan tafel aanschoof. Theo had een duidelijke visie op zijn interviewstijl: Een goed interview is in wezen een gevecht. Niet een gevecht met bloed aan het mes, maar de geinterviewde moet iets prijsgeven. Met stroop en honing bereik je het meeste. Het gif van de onschuld is veel effectiever dan beuken. Pas als de sfeer ontspannen is kun je bepaalde ontregelende vragen stellen. Het ontlokken van bekentenissen vind ik belangrijker dan de waarheid, zei hij ooit. De gasten in 'Een prettig gesprek' kregen aan het eind van het interview altijd een cactus. Deze cactus plaats ik daarom voor Theo van Gogh (klik op het plaatje voor vergroting) met aan het eind een Perfect Day.

drie reacties

Anja

Ik herinner me van die smalle hoge cactussen die men kreeg bij Het Prettige Gesprek. Die cactussen kon je bijna niet goed beetpakken omdat je vanwege de lengte eigenlijk met 1 hand de pot moest vasthouden en met de andere hand de cactus. :-)

Anja - 09-11-’04 15:50
V@nM@n

It is just a perfect day…

V@nM@n (URL) - 09-11-’04 20:38
Arjan

Jammer dat we ook dat programma nu moeten missen.

Arjan (URL) - 09-11-’04 20:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.