Mondpleziertjes
01 11 04 - 09:04
Wie kent tegenwoordig niet de "mondpleziertjes" of "mondvermaakjes", beter bekend als amuse bouche of amuse gueule. Deze moderne hapjes zijn eigenlijk kleine previews van wat gaat komen, een soort visitekaartje van de chefkok aan zijn gasten. Beroemd zijn de zogenaamde lepelamuses die een creatie zijn van de Belgische chef Roger Souverijns. Hij diende de amuses niet op op het gewone bordje maar op lepels en zo ontstond een trend die op grote schaal is gevolgd. Je hebt er speciale lepels voor waarvan ik er ook een aantal heb, grote en kleintjes.
Het is altijd leuk om in het weekend, als er wat meer tijd is om aandacht aan het eten te besteden, iets speciaals te doen. Zaterdag waren dat dus de amuses van chefkok Amanda. Ze tracteerde ons ondermeer op zelfgemaakte guacamole met hot taco sauce en afgemaakt met een stukje tortillachip (zie foto) . Wil je weten wat we nog meer kregen kijk dan hier.
vijf reacties
Dat ziet er errug lekker & inspirerend uit!
GeeSpot (URL) - 01-11-’04 13:39Ik heb ook een paar van die lepels en mijn zoons vinden niks leuker dan op zondag het voorafje te mogen maken op die amuselepels.
Inge - 01-11-’04 17:31ziet er heerlijk uit, krijg er honger van.
Kaat (URL) - 01-11-’04 17:49Hungry???
berta (URL) - 01-11-’04 22:42
Ik weet wel hoe ik ze moet maken maar kende het ontstaan niet.
Willem - 01-11-’04 12:13