Karel, Vincent en Rembrandt

31 10 04 - 12:34

 
 


Ons weekend stond in het teken van het schilderen. Een paar mensen hadden dat al geraden bij het zien van die "aliens" in witte overalls. Overigens hebben we erg gelachen om jullie reacties en de dingen die er verzonnen waren. Maar zowel Hans, Amanda als ik hebben ons op de acrylverf gestort (dus het kunstschilderen) en hebben al onze talenten aan gesproken om een mooi schilderij te maken.

Amanda ging aan de slag met een schilderij dat ze wilde maken voor ... als kado. Het was een vrij ingewikkeld tafereel dus ze moest eerst een goede schets maken voordat ze met de achtergrond aan de gang kon. En het ging haar allemaal heel goed af, zeker toen we een aantal hulplijnen hadden getrokken op het voorbeeld zodat ze wat houvast had waar welk onderdeel moest staan. Omdat het een kado is (in wording) kan ik hier alleen een heel erg klein detail laten zien (foto links), anders is de verrassing er af. Maar we maken natuurlijk ook een foto van het hele schilderij die we tzt zeker nog zullen laten zien.

Ik had een schilderij dat al voor een deel af was en waar ik mee verder ben gegaan (foto midden). Het is een bloem waarvan ik de naam niet ken maar die ik vorig jaar als potplant op mijn binnenplaatsje had staan.

Hans begon ook een heel nieuw project. Aangestoken door de bloemenkoorts waagde hij zich aan vergroting van een roos uit de vaas die hij afgelopen week instuurde voor Photo Friday. Hier zie je hem aan het werk (foto rechts). Een prachtig beeld in hele tere kleuren. Ik ben heel benieuwd hoe het wordt als het klaar is. Natuurlijk kun je weer op alle foto's klikken om een groter plaatje te zien.

tien reacties

sab

als ik vroeger ging schilderen deed ik gewoon een oude broek en een oud shirt aan ipv dat ik een vrouw in een wit pak werd. maar misschien ga ik wel niet mee met de tijd.

sab (URL) - 31-10-’04 14:07
Kaat

Wat ontzettend leuk dat jullie zo heerlijk creatief met z’n allen bezig zijn.

Kaat (URL) - 31-10-’04 15:42
Amiek

@Sab: of misschien ben jij een wat minder grote viespeuk. ;)

Amiek (URL) - 31-10-’04 15:45
Renésmurf

Ze zien er prima uit! Zeer creatief!

Renésmurf (URL) - 31-10-’04 15:58
sab

@amiek: nee hoor ik denk dat ik best hoog zou scoren in de viespieklijst :) Ik smeer het letterlijk overal misschien minder kieskeurig :)

sab (URL) - 31-10-’04 17:14
berta

Goh, wat goed!!!

berta (URL) - 31-10-’04 22:33
Anne-Floor

Wat ontzettend leuk! Ik wil ook weer eens schilderen! Niet dat ik het kan (verre van zelfs) maar ik vind het wel ontzettend leuk.

Anne-Floor (URL) - 31-10-’04 23:14
brigitte

Leuk hoor, zo’n schilderdag :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 01-11-’04 00:02
Mieke

Wij zijn ook allemaal niet van die talenten maar zoals je zegt Anne-Floor, het is ontzettend leuk om te doen en je bent even met je volle verstand met iets totaal anders bezig. En zo met zijn allen schilderen stimuleert ook nog eens om er echt iets van te maken.

Mieke - 01-11-’04 00:12
Hans

We moesten binnenkort maar eens een expositie houden;-)

Hans (URL) - 01-11-’04 10:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.