Brrr wintertijd

30 10 04 - 17:54Vannacht om 03.00 uur wordt de klok 1 uur terug gezet en is de zomertijd voorbij. Wintertijd is eigenlijk de normale tijd de we hadden voordat de zomertijd werd ingevoerd. De zomertijd gaat volgens de gemaakte afspraken in op de laatste zondag van maart en de wintertijd op de laatste zondag van oktober. En iedere keer is dat voor mij ook gevoelsmatig het begin van de winter. Je gaat dan 's morgens de deur uit terwijl het nog donker is en je komt thuis als het alweer donker is. Als je ergens werkt waar je niet naar buiten kunt kijken dan merkt je niet eens dat het dag is. En het is koud en guur, brrrr!

Het heeft ook wel iets aardig moet ik toegeven, omdat je het binnen zo heerlijk warm kunt maken vergeleken met buiten. Je kunt het vergelijken met kamperen in de regen dan hoor je dat tikken op het tentdoek en ben je blij dat je zelf droog zit. In de winter kunnen we lekker cocoonen bij de open haard, gordijnen dicht, kaarsjes en geurlampjes aan en een spelletje doen of een leuke DVD kijken. Echt familytime! Toch kan ik niet wachten tot het weer de laatste zondag van maart is! Van mij mag al dat koude en gure wel worden overgeslagen. Ik ben niet alleen een zomertype qua kleding maar ook in alle andere opzichten!

Wil je meer lezen over de tijdregelingen, klik dan hier.

zeven reacties

hanneke

de schommeltijd tussen de zomer en de wintertijd vind ik maar niks. maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan het donkere en het gure. laat de winter maar komen!

hanneke (URL) - 30-10-’04 17:58
Amiek

Het donkere, het gure? Ik heb allerlei decors verhuisd vandaag, ben de hele dag buiten aan en had alleen een truitje aan, maar dat was eigenlijk te veel.

Amiek (URL) - 30-10-’04 19:16
Amiek

Wat ik wil zeggen: het was een heerlijke, warme zonnige bijna nog niet eens herfstdag?

Amiek (URL) - 30-10-’04 19:16
sab

het voordeel is dat als ik maandagochtend om 06.15 buiten stap dat het dan iets minder donker is. Maar helaas is dat van korte duur en zal het over twee weken nog donkerder buiten zijn dan dat het al was

ik ben klaar voor de koude avonden, heerlijk als je uit de kou buiten komt lekker opwarmen op de bank met een bankhangbroek, dikke trui en geitenwollen sokken aan. laat maar komen die kou (want buiten in je warme winterjas met sjaal om en evt muts op door een gure wind lopen is ook wel lekker)

sab (URL) - 30-10-’04 19:33
Vampire

En toch blijf ik het jammer vinden dat de zomer voorbij is. Ik hou meer van het relaxte terrasleven en zwoele zomeravonden.. maar helaas, ik wacht wel weer een half jaar.

Vampire (E-mail ) (URL) - 30-10-’04 19:58
GeeSpot

ik hou eigenlijk van elk Hollands seizoen. Alles heeft z’n eigen voor- & nadelen. In de herfst & winter is er wat meer tijd voor introspectie volgens mij… en dat is nou precies waar ik wel aan toe ben ;)

GeeSpot (URL) - 30-10-’04 20:46
brigitte

Ik vind ook ieder jaargetijden wel z’n charmes hebben. Als we een lange zomer achter de rug hebben en de pepernoten komen in de winkels te liggen begin ik wel weer te verlangen naar de winter met zijn feestdagen. Warme chocolademelk met slagroom drinken, en als we dat een paar maanden gedaan hebben begin ik weer naar warmer weer te verlangen. Ideaal klimaat dus hier in Nederland.

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-10-’04 23:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.