FLORiS III

24 10 04 - 15:34We zagen FLORiS gisteren voor de derde keer. Ze speelden wederom in het Beauforthuis waar we hen de eerste keer ook zagen, en waar ze in de intieme sfeer goed tot hun recht komen. Dit in tegenstelling tot de Uitmarkt (zie foto), waar we ze de laatste keer zagen. Ze zaten toen of niet goed in hun vel of gingen verloren in het massale gebeuren daar. Het podium waar ze stonden droeg ook niet echt bij tot een goede sfeer.

We wilden ze dit keer weer graag zien om werk van hun tweede CD te horen die in mei van dit jaar uitkwam. Het vreemde en ook wel een beetje teleurstellende was dat het werk van die CD nauwelijks aan bod kwam. In de relatief korte sessie werd veel bekend en oud werk gespeeld van het eerste album. Leuk daaraan is dat het ondertussen bekend in de oren klinkt maar we waren een beetje gekomen om, net als de eerste keer, verrast te worden en dat had wel meer gemogen. Verder was het een prima concert. Zangeres Dedre (vorige keer noemde ik haar per abuis Carmen), die we ook een aantal keren in het achtergrondkoortje van Rose aantroffen, was weer goed in vorm. Ze heeft een stem die uitstekend past bij de heerlijke jazzy muziek en de ingeweven geluidsflarden, effecten en samples die oprichter Floris Klinkert met behulp van o.a. zijn Apple iBook weet te produceren. Ook de nummers waar Floris en Dedre samen zingen springen er uit. De instrumentale nummers hadden wat Mieke betreft wel achterwege mogen blijven maar ik blijf ze daarentegen erg leuk en spannend vinden.

Het was een kroeg/loungeconcert en relaxt hebben we het eerste deel van het concert beluisterd. De oproep van zangeres Dedre om de dansvloer op te gaan bleef niet onbeantwoord. Ons zicht werd een stuk minder. Niet erg trouwens omdat het dansen ook wel weer veel bijdroeg aan de sfeer. Al met al een ontzettende leuke band om live te gaan zien maar zoek dan wel een niet te groot podium op. Wij hebben de indruk dat ze op een klein podium en in een intieme sfeer op hun best zijn. Wie de tweede CD "Drunk on Life" wil beluisteren kan dat gelukkig hier wel doen. (klik fotostrip voor vergroting)

vijf reacties

Amiek

Leuke recensie, ik moet echt serieus moeite gaan doen om ze een keer te gaan zien!

Amiek (URL) - 24-10-’04 22:04
IngKey

OT: Zo te zien mist Floris ‘alleen’ maar een gedeelte van zijn hand. Ik mis helaas wel iets meer.

Grappig, hij is geboren in Heemskerk. Daar woon ik 50meter vandaan. :-)

IngKey (URL) - 25-10-’04 10:22
Hans

Als ik hem zo bezig zie IngKey heeft hij er zelf nauwelijks erg in dat zijn hand niet meer is wat het had kunnen zijn. Als je zoals jij een arm mist wordt dat natuurlijk wat minder gemakkelijk.

Hans (E-mail ) (URL) - 25-10-’04 13:40
bram

ik heb ook genoten van Floris. Zijn muziek komt in een kleinere zaal beter tot zijn recht. Dedre is een fantastische zangeres en dat maakt het een genot om ze te zien en horen. Hij is overigens met die hand geboren en heeft er zijn logo van gemaakt. zie ook http://www.floris.tv

bram (E-mail ) (URL) - 06-11-’04 16:22
Hans

Leuk Bram! Volgens mij ben jij die andere fotograaf die er rond liep. Leuke concert foto’s trouwens op jouw site:)

Hans (URL) - 06-11-’04 21:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.