Blikseminslag?

21 10 04 - 11:05Vannacht om iets van kwart voor drie klonk een enorme knal en zat ik meteen rechtop in bed. Wat was dat? Het klonk niet als onweer. Of toch wel. De klap rommelde lang na.

Vlakbij mijn huis bevindt zich de brandweergarage. Ik was uit bed gegaan om beneden te gaan kijken dus ik hoorde meteen dat even later er een serie sirenes mijn kant op kwam. Ik had er geen goed gevoel over. Normaal gesproken remmen ze altijd op het kruispunt maar nu leken ze wel niet verder te gaan... Het moest vlakbij zijn. Op het kruispunt versperde een wagen van de brandweer het verkeer en leidde de auto's de andere kant op. Ik trok een jas aan over mijn snel aangeschoten kleren en ging naar buiten om te vragen wat er aan de hand was. "Gaat u maar lekker slapen mevrouwtje", was het antwoord van de brandweerman aan wie ik dat vroeg. "Zo werkt het niet helemaal meneer", zei ik. Pas na enige minuten, toen hij zag dat ik niet wegging zei hij: "het is verder op op nr 116 en het lijkt allemaal wel mee te vallen". "Heeft het te maken met die knal?", was mijn vraag. Daarop kreeg ik een schouderophalen en het advies om naar binnen te gaan. Ondertussen kwamen uit alle hoeken en gaten mensen te voorschijn die richting nr 116 liepen. Wonderlijk hoe zo ogenschijnlijk lege straat midden in de nacht ineens zo druk blijkt te zijn. Overal in de huizen was het licht aan. Het ging harder regenen en ik ging dus toch maar weer naar binnen. Maar rustig slapen was er nog even niet bij. Voor mijn raam verzamelden zich een groepje hulpverleners die de toestand bespraken met een voorbijganger. Ik ving het woord blikseminslag op. Mmm, ik kon het nauwelijks geloven. Zou dat het zijn?

Na ongeveer drie kwartier was hier voor de deur iedereen verdwenen en had ook de ziekenauto (niet gezien of gehoord dat die ook was gekomen) rechtsomkeert gemaakt . Verderop in de straat zag ik nog wel de reflectie van zwaailichten over de huizen gaan. Ik hoop maar dat alles in orde is met die mensen op nr 116.

tien reacties

Kaat

Toch raar hè hoe machtig de natuur kan zijn vergeleken bij ons.

Kaat (URL) - 21-10-’04 11:15
Hans

Dat was weer eens een slapeloze nacht…:-(

Hans (E-mail ) (URL) - 21-10-’04 11:42
IngKey

Hmmmm, vaag.

IngKey (URL) - 21-10-’04 12:41
sab

uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het rond dat tijdstip bij jullie in de buurt wel degelijk flink onweerde (geen grap).

Ik heb een tijdje terug gehad dat er 3 huizen verderop een bovenverdieping in lichterlaaie stond, en dat dus de hele straat afgezet was en ook een lint om mijn huis heen dus daar zat ik dan binnen :(

En ik kan me voorstellen dat je niet echt gelukkig wordt van het feit dat die altijd doorrijdende sirenes nu plots niet doorrijden.

sab (URL) - 21-10-’04 13:04
berta

Heel vreemd!

en akelig…

berta (URL) - 21-10-’04 13:25
Lucy

Doodeng zoiets! Het heeft hier vannacht kort maar flink geonweerd. Hoe is het nu met de mensen op 116?

Lucy (URL) - 21-10-’04 15:20
Downer

Jeetje, vervelend dat je niet weet hoe het nu is en wat er aan de hand was, nee dan ga je echt niet rustig verder slapen.

Downer (URL) - 21-10-’04 15:55
Mieke

Het was zo’n harde klap dat ik echt even dacht dat er iets heel anders aan de hand was dan een natuurverschijnsel. Heb ook teletext aangezet om te kijken of daar iets te zien was.

Mieke - 21-10-’04 16:02
Mieke

@ Lucy: het is geloof ik echt met een sisser afgelopen (letterlijk en figuurlijk) maar het was wel erg schrikken voor iedereen. De ziekenauto ging in ieder geval onverrichter zake weer retour.

Mieke - 21-10-’04 16:04
brigitte

Het ging hier vannacht ook flink tekeer maar het onweer kwam niet vreselijk dichtbij gelukkig. Maar alleen al die regen en dan de wetenschap dat een van je katten buiten ergens zit te schuilen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 21-10-’04 16:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.