Stedentripje

12 10 04 - 08:41We overwegen om ergens eind oktober/begin november nog een paar daagjes weg te gaan en we zijn aan het kijken wat een leuke bestemming zou zijn. De volgende opties zijn al langs geweest en hun voor- en nadelen.
  1. Barcelona - Voordelen: geweldige stad, veel te doen, mooie musea, Gaudi, goede restaurantjes en leuk shoppen en wellicht redelijk weer. Nadelen: niet met de auto te doen, dure vlucht, EasyJet vliegt maar tot eind oktober op Barcelona
  2. Parijs - Voordelen: altijd leuk natuurlijk, lekker sfeertje, veel kunst en architectuur, dichtbij Chartre. Nadelen: al meerdere keren geweest, net zulk weer als in Nederland, niet veel nieuws te zien
  3. Venetië - Voordelen: bijzondere stad natuurlijk en romantisch, moet je eigenlijk zo'n hotel nemen in zo'n Palazzo, ver weg dus vliegen of trein, lang geleden dat ik er was. Nadelen: niet met de auto te doen, dure vlucht, prijzig bij logeren in Palazzo, heb het idee dat je daar beter in het vroege najaar of het later voorjaar naar toe kunt gaan.
  4. Berlijn - Voordelen: was ik ooit, zo'n tien jaar geleden. Zou best willen zien wat er veranderd is. Moderne grote stad met een indrukwekkend verleden. Goed met de trein te doen. Nadelen: Ik hou niet zo van Duitsland
  5. Praag - Voordelen: zou ik best wel weer naar toe willen, mooie stad een beetje als Amsterdam vroeger, niet zo duur waarschijnlijk. Nadelen: Niet naast de deur dus trein of vliegtuig als je maar een paar dagen gaat.
We willen een dag of vier gaan. Wie dient ons eens van goed advies of goede argumenten. Ik heb al wel een voorkeur voor een stad uit het bovengenoemde rijtje maar ik ben benieuwd naar jullie reacties. En misschien heb je nog een andere tip voor een leuke stad. We zoeken architectuur, kunst, leuke restaurantjes, karakter en sfeer. Nou ja, jullie kennen ons ondertussen een beetje...

29 reacties

IngKey

Zelf zou ik heel graag de bouwsels van Gaudi eens in het echt willen zien. Maar dan niet in 4 dagen. Barcelona zou ik langer willen bezichtigen.

Vier dagen weg zou voor mij dan toch Berlijn worden. Dat je niet zo van Duitsland houdt, daar kun je je onderweg overheen zetten. :-)

Heeft 1 van de steden niet een bijzondere,tijdelijke tentoonstelling ofzo? Zodat je dan voor die stad kunt kiezen?

IngKey (URL) - 12-10-’04 10:58
Downer

Toevallig, manlief vertelde gisteren dat ze met de afdeling weekendje Barcelona geboekt hebben in November.

Ze hadden een keuze moeten maken uit Praag, Parijs, Berlijn en Barcelona.

Downer (URL) - 12-10-’04 11:11
Peter

Wij zouden komend weekend naar Praag gaan. Dan hadden we onze ervaringen kunnen vertellen. Maar helaas gaat dat nu niet door.

Mijn eerste keuze zou toch Parijs zijn, omdat ik er nog nooit geweest ben en omdat deze stad me erg romantisch lijkt. Praag zou dan toch op de 2de plaats komen. Lijkt me een erg mooie stad. Ik heb wel gehoord dat de prijzen tegenwoordig best wel westers zijn.

Peter (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 12:02
Mieke

@ Peter: gaat Brig’s uitvoering van de Ludmilla niet door? Daarvoor gingen jullie toch naar Praag plus natuurlijk ook nog een kleine vakantie er bij.

Mieke - 12-10-’04 12:24
brigitte

De uitvoering gaat wel door maar wij gaan niet door :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 13:41
brigitte

Als ik nu uit dat rijtje zou moeten kiezen zou het Parijs worden. Lekker op autoafstand inderdaad en genoeg te beleven. Barcelona is erg mooi, maar idd ver weg. De andere steden ken ik nog niet. Maar aan jouw voor en nadelen op te merken denk ik dat het Berlijn wordt.

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 13:43
Peter

Uitvoering gaat wel door, maar wij gaan niet mee.

Peter (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 13:44
berta

Als ik uit dit rijtje mag kiezen, kies ik nu voor Barcelona. Heb daar namelijk in februari zoo lekker gegeten, doms droom ik daar nog van…

Venetie en Praag ken ik niet.

Duitsland trekt mij ook niet, al vind ik Berlijn wel een geweldige stad. Maar dat was nog van voor de muur. Ik weet dus niet hoe dat nu is.

Verder kan ik nog ten zeerste Londen aanraden. (Londen vind ik geweldig.) Vlucht hoeft niet duur te zijn. Alleen het verblijf is prijzig.

En afgelopen zomer hebben wij een geweldig week in Rome gehad. Vonden wij niet zo duur maar wel ontzettend veel verkeer!!!

Succes en veel plezier!!!

berta (URL) - 12-10-’04 15:31
berta

Pee-es:

Stockholm is ook geweldig!!!

berta (URL) - 12-10-’04 15:34
Anne-Floor

Goh, da’s moeilijk. De eerste drie ben ik al geweest, de laatste twee nog nooit. Ik ga hier niet zeggen dat je het beste naar Parijs kunt gaan, want eh ja…ik ben nogal bevooroordeeld. Dat daar trouwens niet veel nieuws te zien zou zijn, moet ik helaas tegenspreken. Ik ga dit jaar ook nog twee keer (zit in de planning) en ik hoop dan eindelijk die dingen te kunnen zien waar ik niet aan toe ben gekomen toen ik er vijf maanden zat. Ik denk dat ik in jullie geval voor Venetië zou kiezen. Ik ben helemaal weg van die stad! En Praag, lijkt me ook wel wat. En Barcelona. En Berlijn.

Oh God, ik hou op, hoor. Aan mij hebben jullie helemaal niets.

Anne-Floor (URL) - 12-10-’04 18:10
Vampire

Valletta (Malta)… Ok ok.. ‘t is niet echt iets voor maar 4 dagen, maar echt.. ‘t is cultuursnuiven. Je waant je in de middeleeuwen. Voordelen: Rondom deze tijd is het nog steeds tussen de 20 en 25 graden (soms nog wat warmer), klein eilandje die je snel leert kennen. Eeuwenoude tempels (waarschijnlijk nog ouder dan de oudste pyramide). En natuurlijk niet te vergeten… beautifull people!

Vampire (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 18:52
GeeSpot

Istanbul!!

GeeSpot (URL) - 12-10-’04 19:16
LadyBass

Wat betreft het dure vliegen: met Ryanair vlieg je vanaf Eindhoven naar Girona (bij Barcelona) en naar Rome voor spotprijzen, ook vanuit Niederrhein (voorbij Nijmegen) vliegen ze op deze bestemmingen. Vanaf Brussels hebben ze meer in de aanbieding. Ook vanuit Duitsland zijn er redelijk wat goedkope vluchten: bijv. http://www.airberlin.com.. HElaas is VBird ter ziele. O ja, en BasiqAir vanuit Rotterdam kan ook naar Barcelona, maar is nu waarschijnlijk al vrij duur. Je kan ook heen met de ene maatschappij vliegen en terug met de ander. Net wat het goedkoopst is of het best uit komt.

LadyBass (URL) - 12-10-’04 19:20
Simone

Venetië…t/m 7 november is er een Architectuur Biënnale!

Simone - 12-10-’04 19:22
sab

Gerona (waar LadyBass het over heeft) is ook wel heel erg leuk om te doen in combi met Barcalona, is een aparte stad met heel veel oudheid maar ook heel veel nieuwe dingen(en waanzinnige winkels). Maar daar kan een Gaudi niet tegenop. Wat het vliegen betreft: helaas staat V-Bird momenteel aan de grond maar die zijn erg goedkoop.

sab (URL) - 12-10-’04 22:26
Mieke

Mmm Rome en London nog niet aan gedacht maar zijn ook nog opties. Jeetje, jullie hebben het er niet echt gemakkelijker op gemaakt. Ik ga morgen eens ff browsen bij de budgetvliegmaatschappijen. Heb je nog een brainwave, deel die dan met ons. Wie weet….

Voorlopig neig ik tot Barcelona, al dan niet samen met Gerona.

Direct daar achteraan komen Venetië en Rome

En daarna volgt de rest.

Maar dat kan nog veranderen hoor!

Mieke - 12-10-’04 22:34
Puur Kaat

Praag. Absolute favoriet!

Puur Kaat (URL) - 12-10-’04 22:39
LadyBass

Ga in Barcelona vooral uitgebreid lunchen in het Miró museum!

Op die berg is verder geen goed voer te krijgen en de keuken van het museum is niet te duur en creatief.

LadyBass (URL) - 12-10-’04 22:50
Davis

Edinburgh, lijkt me duidelijk. :P

Davis - 13-10-’04 02:07
Hans

Jah zo duidelijk als wat Davis:?:?:-?

Wat trouwens ook nog kan en waar ik goede herinneringen aan heb is Lissabon…

Hans (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 13:11
Hans

En naar Barcelona en Venetië wil ik ook wel weer een keer terug!

Praag is de enige stad waar ik nog niet geweest ben en waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben!

Hans (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 13:13
brigitte

Ik heb in Barcelona gegeten in het beste restaurant van de stad. Iets met spinazie dat weet ik nog en het was een aanrader.

brigitte (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 14:55
Mieke

@ Brigitte: Waar was het ergens in de stad en hoe heet het? Dat is wat wij willen weten van jou.

Mieke - 13-10-’04 15:04
Ingrid

Oslo !

Ingrid (URL) - 13-10-’04 22:55
Nijntje

Boedapest, moet je zeker een keer gezien hebben in je leven. Het stikt er van de thermale baden, heerlijk ontspannend, prachtige architectuur, prachtige stad. Echt waar, gewoon doen!

Nijntje (URL) - 14-10-’04 12:45
Hans

Oslo lijk me wat koud! In Boeda en Pest heb ik jaren terug ook aardg wat tijd doorgebracht. Was inderdaad de moeite waard!

Dublin en Milaan heb ik nog niet horen noemen. Die waren ook wel aardig.

Hans (E-mail ) (URL) - 14-10-’04 13:51
Nijntje

Zou Boedapest niet goed voor je zijn Hans, lekker relaxen in een thermaal bad, geen stress aan je lijf…

Nijntje (URL) - 14-10-’04 18:36
Irene

Ik ben dus net terug van een weekje Venetie en ben echt helemaal enthousiast over die stad. Geweldig! Heb verschillende foto’s op m’n site staan.

Wat betreft dure vlucht: met BasiqAir vlieg je al voor erg weinig. Ik had zeker niet de de goedkoopste mogelijkheid en was (incl alle tax etc) 140 euro kwijt voor een retourtje.

Wat betreft hotel heb je goedkope alternatieven in Mestre, dus het vasteland. Ik zat zelf in een hotelletje voor 30 euro per nacht (éénpersoonskamer). Geloof dat een tweepersoonskamer iets van 24 euro per persoon was. Oke, geen luxe hotel en niet in een palazzo, maar wel op een paar minuten (minuut of 10) lopen van het station. Vervolgens nog eens 10 minuten met de trein en je staat in Venetie. Treinen gaan vanaf erg vroeg tot ‘s avonds laat.

Als je meer info wilt (bijv. over hotel) kun je altijd even mailen.

En anders Parijs….dat is natuurlijk ook een geweldige stad.

Irene (E-mail ) (URL) - 15-10-’04 01:35
Irene

Oh, en Istanbul is ook een uitermate fascinerende stad! Dat ben ik eens met een eerdere reactie.

Irene (E-mail ) (URL) - 15-10-’04 01:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.