2 bij 4

08 10 04 - 00:03

De Photo Friday challenge voor deze week heet 2 x 4 en is eerder een procesopdracht dan een thema-opdracht. De bedoeling is dat je vertrekkende vanuit je huis (of werk of school) twee eenheden rechtuit in een richting loopt, dan rechtsaf slaat en dan vier eenheden in die richting loopt. Daar aangekomen interpreteer je de omgeving waar je dan terecht komt creatief en maakt er het beste van, wat je ook aantreft. Een eenheid is bijvoorbeeld een huizenblok of een bepaalde afstand.

Ik ging mijn deur uit, rechtdoor twee huizenblokken, dan rechts en dan vier blokken en op het pleintje waar ik toen kwam maakte ik deze foto's (klik voor vergroting):
Ik heb zelf natuurlijk mijn voorkeur maar ik ben benieuwd wat jullie mening is. Stem op het nummer van de foto die je het mooiste vindt. Ik laat natuurlijk weten welke ik uiteindelijk zal inzenden naar Photo Friday.

Het grappige van deze opdracht is dat je in eerste instantie denkt: wat een dodelijk saai pleintje, wat moet ik hier in vredesnaam fotograferen. En als je er dan een tijdje rondloopt en eens even op een bankje gaat zitten dan vallen je ineens dingen op en zie je details die interessant zijn. Ik vond dit heel leuk om te doen.


Update

Met een nipte meerderheid (zie commentaar van Anne-Floor) hebben de hekjes/nietjes de poll gewonnen. Dat is ook de foto waar mijn voorkeur naar uit ging. Dat wordt hem dus. Goede tweede is de telefooncel. Klik hier voor de vergroting van de foto die ik heb ingezonden.

negen reacties

Anne-Floor

Oh jee oh jee, nu heb ik per ongeluk op dichtgespijkerd raam geklikt terwijl ik daar helemaal niet op wilde klikken! Ik stem op die hekjes hoor, die vind ik echt origineel zo met die schaduwen!

Anne-Floor (URL) - 08-10-’04 02:03
IngKey

En dat heb je allemaal om 3 over 12 vannacht gedaan? ;-)

IngKey (URL) - 08-10-’04 09:46
brigitte

Ik twijfelde tussen foto 2 en 3.

brigitte (E-mail ) (URL) - 08-10-’04 12:41
Nijntje

2 heeft iets mysterieus, blijkt het een telefooncel te zijn, mooi gedaan!

Nijntje (URL) - 08-10-’04 12:48
Mieke

@ IngKey: nee hoor, die challenge was al wat langer bekend dus ik had even tijd om het voor te bereiden

@ Anne-Floor: ik tel jou stem in gedachten op bij 4.

Mieke (URL) - 08-10-’04 19:46
hanneke

ik heb op het raam gestemd :-)

hanneke (URL) - 08-10-’04 20:01
berta

De Nietjes!!!

berta (URL) - 08-10-’04 21:37
berta

HOERA:-)

berta (URL) - 09-10-’04 09:47
Hans

Ik heb deze keer een beetje gesmokkeld bij Photo Friday…. ik ben links af gegaan i.p.v. rechts;-)

Hier mijn ingezonden foto: http://miwian.nl/coppermine/displayimage..

Hans (E-mail ) (URL) - 09-10-’04 10:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.