Het is herfst

22 09 04 - 09:19In ieder geval als je naar buiten kijkt is dat zo. Het is nat en guur en de bladeren beginnen te vallen. Het wordt tijd om het winterdekbed uit de mottenballen te halen en de winterjassen vooraan te hangen. Brrr, helemaal niet mijn seizoen.

Maar de herfst is ook: prachtige kleuren in het bos (klik klik), paddestoelen en aardekleuren overal waar je kijkt. We kunnen er de komende weken weer ons hart aan ophalen dus ik ga maar proberen om daar van te genieten �¨n van het snorren van de allesbrander, de gordijnen dicht 's avonds, de kaarsjes aan en opgekruld op de bank met een DVD'tje.

Voor degenen die precies willen weten hoe het zit: vandaag om 18.30 uur staat de zon precies boven de evenaar en begint ook volgens de sterrenkundige kalender de herfst. De astronomische herfst begin meestal pas op 23 september en soms zelfs op de 24e. Dat komt omdat de baan van de aarde geen zuivere cirkelvorm heeft en er is afgesproken is dat dit verschil met het begin van het herfstseizoen wordt gecompenseerd. Al deze wijsheid over de seizoenen en nog veel meer kun je hier lezen. En mocht je de weersvoorspelling voor je woonplaats op je weblog willen hebben dan kun je hier een code laten genereren.

acht reacties

IngKey

Ha, eindelijk iemand die weet hoe het werkelijk zit met het begin van de herfst! :-)

Ik ben eigenlijk een zomermens, maar buiten lopen wanneer de wind flink tekeergaat, heeft toch ook wel wat. Zolang het maar droog is. :-)

IngKey (URL) - 22-09-’04 10:18
Puur Kaat

Wat een wijsheid. Miwian Pelleboer?

Puur Kaat (URL) - 22-09-’04 11:05
Peter

Eindelijk weer tijd om van die mooie paddestoelfoto’s te plaatsen.

Bijvoorbeeld http://www.photosig.com/go/users/viewpor.. ;-)

Peter (E-mail ) (URL) - 22-09-’04 11:55
Frozen

Ik vind het heerlijk, de mooie kleuren, s’avonds de wind die om het huis giert dat is pure nostalgie bijna ;)

Frozen (URL) - 22-09-’04 11:59
Kaatje

Die kleuren vind ik fantastisch en het cocoonen vind ik ook heerlijk. Maar die regen! Gatsiedakkie wat heb ik opeens een emigratiedrang.

Kaatje (URL) - 22-09-’04 12:41
Simone

Prachtig, die herfstkleuren en er zijn ook weer paddestoelenwandelingen mogelijk . Kijk maar bij landgoederen etc. Veel Herfstplezier!

Simone - 22-09-’04 13:25
Lennaert

De herfst is een prachtig seizoen. Het is alleen zo jammer dat er geen enkel woord is dat er op rijmt. ;)

Lennaert (URL) - 22-09-’04 14:44
Mieke

@ Puur Kaat: LOL Miwian Pelleboer!

@ Peter: mooie foto’s Peter

@ Lennaert: ja, dat is wel een groot bezwaar :-p

Mieke - 22-09-’04 16:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.