Pittige kaasfondu
18 09 04 - 13:52
Hou je van kaasfondu maar wil je eens een keer van anders proberen? Dan is hier voor jou een lekkere variant.Neem 450 gram friese nagelkaas en rasp die grof (met de hand of keukenmachine). Voeg daar ongeveer 2 dl Gewurtztraminer (witte wijn uit de Elzas) aan toe. Laat het geheel op zacht vuur warm worden totdat alle kaas gesmolten is en een zachte min of meer gladde massa is ontstaan. Als je de fondu nog wat te dun vindt bindt hem dan met wat maizena totdat hij de gewenste dikte heeft. Even laten doorkoken en smullen maar!
Eet de kaasfondu met lekker grof donkerbruin brood (bijvoorbeeld dik gesneden waldkorn) en serveer er een frisse salade bij. Ook lekker is trouwens om druiven, kleine tomaatjes of stukjes paprika in de kaasfondu te dopen. Natuurlijk drink je er Gewurtztraminer bij en je zult merken hoe goed de pittige smaak van de kaas combineert met deze kruidige wijn.
elf reacties
@ Nijntje: ja dat is ook heel lekker. En ik hou dan vooral van die hele bittere chocola en dat gecombineerd met vers fruit is inderdaad heerlijk. Heb je wel eens stukjes verse vijg in de superbittere chocolade gedoopt? En dan een glaasje oude gerijpte port er bij….
Mieke - 18-09-’04 16:36Klinkt goed
Lady_P (URL) - 18-09-’04 16:38Lijkt me heel lekker!!!
berta (URL) - 18-09-’04 17:34Ziet er erg goed uit. Dippen jullie op de foto nou met roggevrood?
Wat betreft chocoladefondue: grapefruit dippen in chocola is ook erg lekker!
LadyBass (URL) - 18-09-’04 23:54@ LadyBass: nee het was geen roggebrood maar nu je het zegt lijkt het er wel een beetje op. Het waren van die boulognebroodjes van AH (vijf in een zakje) die we aan stukjes hadden gesneden.
Mieke - 19-09-’04 00:44Het water loopt me al in de mond.
Ik bak nog even een eitje voor het slapen gaan.
Arjan (URL) - 19-09-’04 00:52
Yammie, dat klinkt lekker….
V@nM@n (URL) - 18-09-’04 14:50