Shogun

17 09 04 - 00:00

Van een vriend heb ik de DVD van Shogun te leen en ik heb er van genoten: 540 minuten en 5 DVD's lang. De miniserie Shogun werd in 1980 gemaakt naar het boek van James Clavell en speelt in Japan rond het jaar 1600. Het boek had ik al gelezen maar dat was al een behoorlijke tijd geleden en hoewel de serie bijna 25 jaar oud is lijkt hij gisteren gemaakt.

We beleven alles door de ogen van John Blackthorne een Engelse stuurman van het Hollandsche schip de Erasmus dat op de Japanse kust loopt. Toronaga - één van de vijf regenten in het land - eist het schip op en laat Blackthorne overbrengen naar Osaka naar mederegent en vijand Isjido. Allerlei verwikkelingen en machtsstrijdjes volgen. Een grote rol (ook in de intrigues) is weggelegd voor de paters van de Jezuiter orde en er is natuurlijk ook nog romantiek omdat Anjin San (de Japanse naam die Blackthorne krijgt) verliefd wordt op de mooie Engelssprekende edelvrouwe Mariko.

De DVD laat veel zien over Japanse cultuur op een manier die respect afdwingt en inzicht geeft in het land en het volk. Prachtige ceremonies, decors, kimoniâ's, samurai, geisha's en rituelen en tussendoor lessen over eer en een introductie in de Japanse taal.

Als je een beetje geinteresseerd bent in andere culturen is deze DVD beslist een aanrader. Huren of kopen dus! Op de plaatjes (klik klik) zien we Pater Avito (Jezuiet in het oranje), Anjin San (gespeeld door Richard Chamberlain), Mariko (de vrouw op alle plaatjes) en heer Toranaga. Wil je meer lezen over de DVD klik dan even hier.

DVD kopen?
Shogun (5DVD)<br  />Yoko Shimada
Shogun (5DVD)
Yoko Shimada

twaalf reacties

brigitte

Jaaa dat is lang geleden. 25 jaar, jeemig ik ben oud aan het worden. Die zou ik inderdaad ook wel weer eens willen zien :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 17-09-’04 06:45
IngKey

540 minuten! Waar haal je de tijd vandaan?!

IngKey (URL) - 17-09-’04 09:44
Mieke

Niet in 1 keer natuurlijk. Dat lukt mij ook niet. Maar zo voor het slapen gaan een uurtje kijken dat vind ik wel leuk. En ik voelde me niet lekker gisteren dus dat is dan tevens een gelegenheid om lekker in bed de rest te bekijken.

Mieke - 17-09-’04 10:21
Mieke

@ Brigitte: door wat jij zegt realiseerde ik me ineens dat veel mensen indertijd ook de TV-serie niet gezien (kunnen) hebben. En ja, waarschijnlijk zijn wij oud aan het worden maar dat hoort ook zo hoor ;-)

Mieke - 17-09-’04 10:23
sab

ehm, u noemt zichzelf oud, maarrem ik heb hier ook weleens wat van gezien…

sab (URL) - 17-09-’04 10:30
Mieke

Er is maar 1 conclusie mogelijk (LOL), gij Sab zijt ook oud!

Mieke - 17-09-’04 10:35
sab

Zondag maar eens even rimpeltjes gaan vergelijken? Of paspoorten, dan zullen we zien wie er van ons beiden in de buurt van de waarheid komt. (cow)

sab (URL) - 17-09-’04 11:48
Mieke

Ha ha, ik gebruik heeeele goede dagcreme dus kom maar op!

Mieke - 17-09-’04 11:54
sab

zie je, als het op paspoorten aan komt dan wordt de truckendoos (in dit geval een smeerbare) opengetrokken. ik ga vanmiddag dan toch nog maar even mijn wekelijkse botoxshotje halen

sab (URL) - 17-09-’04 12:42
Mieke

Daar doe ik niet aan, ik hou van puur natuur en laat niet aan me sleutelen of spuiten louter voor cosmetische redenen. Valt me een beetje van te tegen Sab dat jij zulks wel doet (jokerp).

Mieke - 17-09-’04 12:53
sab

Ik heb nooit gezegd dat ik mee zou vallen …. (dit is wel heel erg slap gezwets, ik stop hiermee, straks wordt ik nog beticht van weblogvervuiling)

sab (URL) - 17-09-’04 13:20
Frozen

Ha Anjin San ;)

Frozen (URL) - 18-09-’04 13:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.