Het kerkboek van Oma

09 09 04 - 23:54

Het onderwerp van de Dingen op Donderdag is dit keer iets uit Grootmoeders Tijd. Dat is een onderwerp dat mij wel aanspreekt vooral omdat ik iets moois heb van mijn oma. Op de foto zie je het kerkboek van mijn oma van mijn vader kant. Ze kreeg het toen ze lidmaat werd van de kerk dus in 1913. Het is nu 91 jaar oud. Voorin staat geschreven:

Joha Herma Weegereef

Geboren 5 Mrt 1894

Lidmaat geworden

16 Maart 1913
Die a-tjes achter Joh en Herm zijn klein en superscript maar ik weet niet hoe ik dat moet doen in deze tekst. Als je op de foto klikt kun je het zien en het staat voor Johanna Hermiena. In het kerkboek het Nieuwe Testament in de versie van 1881, het Boek der Psalmen en Gezangen en achterin de Catechismus. Zolang als ik mij herinner ging mijn oma met dit kerkboek naar de (Nederlands Hervormde) kerk. Aan nieuwere versie van het woord en het gezang deed ze niet. Ik was vroeger als kind altijd gebiologeerd door dat zilveren slotje dat iets geheimzinnigs toevoegde aan dit kerkboekje, iets dat mij deed denken aan mijn eigen dagboek met slotje.

Dit is naast een mooi oud kerkboek ook een prachtige herinnering aan mijn oma.

vier reacties

Downer

Heel erg mooi! Je oma had groot gelijk dat ze niet aan de nieuwe wou ;-)

Die sierlijke letters van toen zijn ook altijd erg mooi.

Downer (URL) - 10-09-’04 01:01
brigitte

Erg mooi die dingen van vroeger. Ik zou zo’n erfstuk ook koesteren hoor.

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-09-’04 07:19
Joep Broos

Als er iets nieuws uit is moet ik het juist wel hebben.

Maakt niet uit wat een auto of een nieuw letter font.

Een nieuw 20” applescherm dan maar?

Joep Broos (E-mail ) - 10-09-’04 09:52
Hans

:-) Joep

Hans (E-mail ) (URL) - 10-09-’04 10:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.