Morele gouden plak

30 08 04 - 12:02

Stel je voor: je loopt de olympisch marathon in Athene. Stel je voor: je ligt vijf kilometer voor de finish op kop en je hebt veertig seconden voorsprong op de concurrentie. Stel je voor: je wordt dan ineens gegrepen door een man in een rode kilt die je met een krachtige duw tegen het dranghek duwt. Wat gebeurt er dan met je?

Vanderlei de Lima uit Brazilië vervolgde zijn weg en liep dapper door. Hij was echter helemaal uit zijn concentratie en werd een kilometer later ingehaald door twee andere atleten die goud en zilver zouden winnen. Het grootste onthaal van het publiek in het stadion kreeg deze De Lima die tegelijk lachend en huilend over de finish kwam en brons won. Het IOC reikte hem later op de avond de Pierre de Coubertin-medaille uit voor 'buitengewone demonstratie van fair-play en olympische waarden'. Hij zal zeker de geschiedenis ingaan als de held van de olympische marathon 2004.

negen reacties

Hans

Knap! van mij mag die groene pet nog wel een tijdje brommen en nadenken over zijn zonden…

Hans (E-mail ) (URL) - 30-08-’04 13:43
LadyBass

Raar verhaal. Wat bezielt iemand om zoiets te doen, waarom ga je naar een sportwedstrijd als je sportieve prestaties niet kunt waarderen?

Hoorde vanmorgen wel op de radio dat de Braziliaan protest heeft aangetekend, maarja, je kan natuurlijk nooit meer zeggen hoe de wedstrijd gelopen zou zijn als….

LadyBass (URL) - 30-08-’04 14:57
Kaatje

Die gek met die pet, die had het al een keer gedaan en toen had hij 2 maanden gezeten.

Imbeciel. verplicht 20 marathons lopen zou ik zeggen.

Kaatje (URL) - 30-08-’04 15:01
Hans

Ja Kaatje dat zou een goeie straf zijn maak er maar 200 marathons van, tot ie er bij neer valt en zijn dwaasheden inziet.

Hans (E-mail ) (URL) - 30-08-’04 15:33
Anne-Floor

Ja, opsluiten die gast! Als je geen waardering op kunt brengen voor andermans prestaties blijf dan in hemelsnaam thuis!

Anne-Floor (URL) - 30-08-’04 16:11
Peter

Wat een verschrikkelijk eikel is dat zeg. Is al bekend waarom ie dat gedaan heeft?

Peter (URL) - 30-08-’04 16:40
Mieke

Het is iemand die bekend is bij de Britse politie vanwege verstoring bij cricket en op Wimbledon. Nadat hij de Formule 1 race op Silverstone had stilgelegd is hij twee maanden opgesloten. Hij protesteerde tegen een nieuwe wereldoorlog. Een dwaas dus met een sportfixatie.

Mieke - 30-08-’04 16:50
V@nM@n

Zeer terecht deze toekenning. In silverstone is hij bijna van de weg gereden. Sportverdwazing. Als IOC hadden ze in dit geval twee gouden medailles moeten uitreiken

V@nM@n (URL) - 30-08-’04 20:25
IngKey

Maar ondertussen heeft hij nog steeds geen gouden plak….

IngKey (URL) - 31-08-’04 13:05


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.