Duet

26 08 04 - 17:24Muziek was belangrijk voor hem. De tekst van Duet maar dan een klein beetje anders, stond op de kaart. Maar het lievelingslied van die vrouw en die man was fadomuziek, een nummer van een Nederlandse/Portugese fadozanger waarin gevraagd werd 'omhels me'. Zij vertelde ons over de muziek, dat hij daar zo graag naar luisterde, steeds vaker eigenlijk naarmate het einde naderde. Ze zei dat hij zo genoten had van de omhelzingen van de mensen van wie hij hield, zeker in die laatste week. En toen luisterenden we naar dat lied terwijl zij daar stond, naast hem, met haar ogen dicht, te wiegen op 'hun' nummer. Zo sterk en zo kwetsbaar tegelijk. En wij mochten er bij zijn, bij dat laatste duet van die twee mensen, en wij waren er stil van.

vier reacties

berta

al-tijd…

berta (URL) - 26-08-’04 18:19
Mieke

Ja, al-tijd…

Mieke - 26-08-’04 18:21
Simone

Mooi ontroerend…

Simone - 27-08-’04 14:43
Mieke

en aangrijpend

Mieke - 28-08-’04 11:39


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.