Dressuur anno 1986

21 08 04 - 00:03

Deze foto (klik klik) is van de heropening van de Hollandsche Manege in Amsterdam in 1986. E�©n van die vier amazones die in dameszadel een quadrille reden in het openingsprogramma ben ik (maar welke). We reden in die tijd dressuur in dameszadel op L-nivo (dat is niet erg hoog) en ook carrousel (zie ook de foto's op de site van de Hollandsche Manege). De dameszadels waren bovendien een verwijzing naar de tijd waarin het gebouw van de Hollandsche Manege was gebouwd.

Maar nog veel bijzonderder is wat onze olympisch kampioene Anky van Grunsven presteert met haar paard Salinero. Echt de moeite waard om eens voor te gaan zitten. Vandaag komt de tweede helft van het Nederlandse dressuurteam in de ring voor de landenwedstrijd. We staan nu op de zesde plaats maar daar moet na het optreden van Anky en Sven Rottenberger een stijging in zitten. Ik heb er hoge verwachtingen van.


Update

Een vierde plaats werd het voor Nederland in de landenwedstrijd. Anky reed geweldig maar Sven Rottenberger viel wat tegen en dan redt je het net niet. Maar in de indivduele dressuur zijn we met Anky een gegarandeerde medaillekandidaat!

vijftien reacties

berta

Jeetje!!!

Rijd je nog wel eens???

Als ik langs de Hollandse Manege kom, vind ik dat altijd zo bijzonder.

Zo midden in de stad een manege…

berta (URL) - 21-08-’04 00:18
Mieke zelf

Nee, ik rijd bijna nooit meer. Ik woon niet meer in Amsterdam en heb nog wel een tijdje in Doorn gereden maar werk en studie staken er een stokje voor. Maar als je de HM leuk vindt moet je beslist eens op hun site kijken. Of er gewoon een keertje binnen lopen. Ik doe dat soms ook nog wel eens. En die geur op het moment dat ik die poort binnenloop brengt me dan weer terug naar vroeger tijden.

Mieke zelf - 21-08-’04 00:27
Nijntje

Vroeger ging ik ook heel vaak paardrijden en dan deed ik ook aan dressuur, niet dat ik het goed kon, maar ik vond het in ieder geval heel erg leuk.

Nijntje (URL) - 21-08-’04 08:07
sab

Zie je Mieke ze weten niet wie jij bent op de foto….maar ik zal zwijgen…(cow)

sab (URL) - 21-08-’04 10:27
V@nM@n

@sab, dat is gemeen, je had minstens een tip kunnen geven.

V@nM@n (URL) - 21-08-’04 11:58
IngKey

En ik maar denken dat Anke gestopt was met wedstrijden rijden…???

IngKey (URL) - 21-08-’04 12:10
Mieke zelf

@ IngKey: Nee dat is haar paard: Bonfire. Met dat paard won ze in Sidney goud in de individuele dressuur en Bonfire ging na zijn overwinningstour ivm deze overwinning met pensioen.

Mieke zelf - 21-08-’04 12:26
Mieke zelf

@ VanMan: ik geef zelf een tip… ik heb een hoedje op (joker)

Mieke zelf - 21-08-’04 12:36
sab

Ik heb plechtig beloofd aan mams dat ik niets zou zeggen, ik wil mijn zakgeld van komende week niet op het spel zetten.

sab (URL) - 21-08-’04 12:50
LadyBass

Ooooh, wat leuk. Heb als puber ook veel gereden, en wilde altijd zo graag eens op een dameszadel rijden, maarja, in als je in Drenthe bij een boer rijdt, kan je net zo goed hopen een keer op een Z-dressuurpaard te rijden ;)

Tot ongeveer 15 jaar gelden heb ik bij een collega van mijn vader op vrijdag zijn jachtpaarden gereden. In april van dit jaar kreeg ik te horen dat de paarden altijd zo lekker losgereden waren als ik er op gereden had. Hoezo laat complimentje??

LadyBass (URL) - 21-08-’04 16:04
LadyBass

Terug naar de foto: ben je de derde van links???

LadyBass (URL) - 21-08-’04 16:05
Mieke zelf

Heel goed LadyBass: de derde van links of de tweede van rechts, that’s me!

Mieke zelf - 22-08-’04 00:16
bianca

welke van de schimmels is harios? of was die toen al weg? Pascga en rolanda liepen zeker mee. En de 2e van links is ria berger. (die kon en kan nog steeds niet rijden)Alleen op arabe leek het nog ergens op, maar die was superbraaf

bianca (E-mail ) - 10-01-’05 19:22
Mieke

Harios was er niet bij. Het waren Pascha, Rolanda, Bailey en Binky. Later kwam ook nog Mozart maar die deed hier ook niet aan mee. :-)

Mieke - 10-01-’05 19:41
bianca

Grappig hoor. Op al die paarden heb ik ooit ook eens gereden. Het lijkt wel gisteren terwijl het al weer zolang geleden is.Het was toen wel echt gezellig op de manege met Chris en Yonnie.

bianca (E-mail ) - 13-02-’05 20:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.