Afscheid

17 08 04 - 16:09

Vanmorgen werd ik gebeld dat een vriend van mij in het ziekenhuis ligt en dat het een aflopende zaak is. We hadden de laatste jaren niet meer zo frequent contact maar we kennen elkaar al meer dan 25 jaar. Hij heeft al jaren last van zijn hart en daarbij nog allerlei andere ziektes en kwalen maar nu gaat het ronduit slecht. Zijn lichaam geeft het op en het einde nadert.

Hij wilde mij graag nog zien. We spraken over vervlogen tijden, goede herinneringen, dingen waar hij van houdt en de mensen die wij gezamenlijk kennen. En we spraken over wat komen gaat voor hem. Voor hem was het goed geloof ik en voor mij ook. Ik ben blij dat we nog even echt contact hebben gehad.

De vuurtoren is een symbool dat bij hem past, een metafoor voor dingen waar hij in gelooft. We hebben afscheid genomen vandaag, waarschijnlijk voor altijd. Voor hem is deze vuurtoren die zich koestert in de avondzon (klikken voor grotere foto).

acht reacties

berta

Wat fijn dat je nog afscheid hebt kunnen nemen…

berta (URL) - 17-08-’04 17:20
V@nM@n

Afscheid kunnen nemen is zalig, ik voel met je mee.

V@nM@n (URL) - 17-08-’04 19:51
Rickosss

Sterkte Miek!

Rickosss (E-mail ) (URL) - 17-08-’04 20:59
leonie

oei dat soort dingen zijn altijd heel zwaar… Gelukkig viel er nog afscheid te nemen. Sterkte!

leonie (URL) - 18-08-’04 00:20
brigitte

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt met mijn buurman. Ik denk dat ik dus weet hoe je je voelt. Het was voor mij heel bizar, de wetenschap dat je elkaar voor het laatst ziet, hoort, aanraakt. Ik ben er erg veel mee bezig geweest. Sterkte.

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-08-’04 09:30
Anja

Het is toch fijn dat je nog even bij die vriend kon zijn en dat je kon komen toen hij je wilde zien. Ik was in het buitenland toen het mij overkwam en kwam te laat.

Anja - 18-08-’04 11:08
Kaatje

Tja, ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ben ontroerd, sterkte!

Kaatje (URL) - 18-08-’04 16:00
Mieke zelf

Thanx allemaal.

Mieke zelf - 18-08-’04 16:44


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.