Snelwegkoe

14 08 04 - 13:11

Deze koe staat sinds kort iedere dag te grazen langs de snelweg A2 van Utrecht naar Amsterdam tussen Breukelen en Abcoude (klikken voor grotere foto).


Update

In de Volkskrant vandaag de achtergrond van deze koe (en zijn twee collega's). Ze zijn gemaakt door landschapsarchitect Adriaan Geuze als protest tegen de verkwanseling van weidelandschap in de Randstad. De koeien zijn 8 meter hoog en staan naast de A2 ook nog aan de A13 bij Rotterdam en de A4 bij Zoeterwoude. Hun voorbeeld is de Stier van Potter. Met dank aan Jan.

vijf reacties

V@nM@n

Dat is nou toeval, ik heb vandaag ook een koe op de site staan, welliswaar in een hele andere context maar toch. Wel een leuk idee om zo’n beest ergens te parkeren, hopenlijk veroorzaakt het beest geen ongevallen of files door kijkers.

V@nM@n (URL) - 14-08-’04 13:26
jan

er staat vandaag een artikel over deze koeien in de Volkskrant!

jan (URL) - 14-08-’04 19:37
Maaike

Ik heb er pas eentje gezien in de buurt van Rotterdam dus dat klopt! Na je tip ben ik meteen even in de Volkskrant gaan kijken. Een ludiek protest dus. En hij kan ze nu ook al verhuren voor bruiloften en partijen. Multipurposekoeien dus.

Maaike - 14-08-’04 23:51
Ingrid

Ik heb hem zien staan (A2), en vroeg me inderdaad af wat de bedoeling er van was. Maar hij staat daar wel mooi vind ik.

Ingrid (URL) - 17-08-’04 16:20
Ad

Aha, ik heb die koe ook al een paar keer zien staan maar vergat steeds uit te zoeken wat het was of waarom. Thanks. Ik ben weer een beetje wijzer.

Ad - 18-08-’04 11:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.