Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

11 08 04 - 10:45

Dit bijzondere boekje kreeg ik op mijn verjaardag en gaat over de vijftienjarige Christopher Boone die de hond van zijn buurvrouw dood in de tuin vindt. De buurvrouw denkt dat Christophter de hond heeft gedood en Christopher besluit dat hij gaat uitzoeken wie de echte dader is. Het boek is een verslag van zijn belevenissen. Zijn leven wordt behoorlijk op zijn kop gezet en hij moet allerlei uitdagingen aangaan. Dat is niet gemakkelijk voor hem omdat hij een vorm van autisme heeft. Daardoor vindt hij het heel naar om aangeraakt te worden, houdt hij niet van geel of bruin en raakt hij helemaal van streek als dingen anders lopen dan hem was verteld.

Het is een ontroerend en aandoenlijk boek maar ook komisch. Christopher heeft een hele speciale kijk op de wereld en daar komen bijzondere oplossingen uit voort waarover je als lezer met een glimlach op de lippen achter blijft.

Boek bestellen?
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht<br  />Mark Haddon
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Mark Haddon

vier reacties

sab

Kijk dat is een boek om te lezen, als ik mijn huidige boek uit heb wordt dit misschien wel de volgende. Klinkt erg goed namelijk.

sab - 11-08-’04 10:57
brigitte

Ja klinkt inderdaad wel leuk. Maar ik worstel me eerst even door Robin Cook’s Kloon heen. Ik heb al zijn boeken maar de laatste paar vallen een beetje tegen :-( Het is niet meer wat het geweest is, zeg maar.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-08-’04 16:47
st@@rtje

Hee leuk…. Ontzettend boeiend, spannend boek vind je niet? Je hebt het er al een tijd op staan. Ik heb het onlangs uitgelezen en met mijn leesclubje gelezen en besproken. Op [url=http://leesclub.web-log.nl/index.log?ID=1391351]De Leesclub[/url] vind je een recensie….

st@@rtje (URL) - 29-11-’04 00:57
Willemijn

Fantastisch boek! Werd me aanbevolen door een vriend, en ik heb het diezelfde avond uitgelezen, simpelweg omdat ik het niet kon wegleggen. Ook als je nog bezig bent je door een ander boek heen te worstelen, maak even ruimte, Het Wonderlijke Voorval Met De Hond In De Nacht heb je in 1 avond uit, en je zal het nooit vergeten!

Willemijn (E-mail ) - 09-04-’05 13:57


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.