De groene fee II

05 08 04 - 00:03

We hebben eindelijk de absinth geprobeerd die ik deze week heb gekocht. Via de slijter had ik er een absinthlepel bij gekregen. Dat is een metalen lepel met gaatjes er in. De bedoeling is dat je absint in een glas schenkt, een klontje suiker op de lepel bovenop het glas legt en vervolgens water giet over het klontje in het glas zodat de suiker ontbindt en door de gaatjes het glas in valt.

Ik kan je zeggen, het is stevig spul met rond de 60 % alcohol en daar wil je ook alleen maar hele kleine slokjes van drinken. Voor de smaak was het suikerklontje een welkome toevoeging. Van hallucinerende werking hebben we niks gemerkt maar wel was Hans erg vrolijk vond ik na zijn anderhalve glaasje absint. Het zal niet ons lievelingsdrankje worden maar het ziet er prachtig uit in de glaasjes en af en toe een keertje is best leuk en lekker.

vijf reacties

Scriptkipje

Hihi stelletje zuipschuiten, ben ook wel erg benieuwd naar dit drankje moet ik zeggen…bedankt voor de suikerkonttip! hipz

Scriptkipje (E-mail ) - 05-08-’04 08:03
Nijntje

Sant?! Zou wel niets voor mij zijn, is me veel te sterk!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 05-08-’04 08:51
Anne-Floor

Ook voor mij komt er dit jaar nog een absint-avondje. Ben erg benieuwd!

Anne-Floor (URL) - 05-08-’04 12:30
Von

Ik heb het sterk verdund met water. En ook toen hakte het er nogal in. Maar ook bij mij geen hallucinerende bijwerkingen. En daar ging het eigenlijk om, h?.
[ik vond het verder niet zo lekker dus ik ga weer teurg naar wijn en bier]

Von (URL) - 05-08-’04 18:08
V@nM@n

Laat maar, ik hou het wel op pivo …

V@nM@n (URL) - 05-08-’04 22:13


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.