Uit in Groenland
31 07 04 - 00:16
We hebben vanavond gegeten bij Restaurant Groenland, een betrekkelijk nieuw restaurant aan de Hoofdstraat in Driebergen. Het schijnt er al twee jaar te zitten maar het ligt niet helemaal op mijn route door het dorp. Hans had het een keer ontdekt toen hij een keer verkeerd uit de bus was gestapt en dat was maar gelukkig ook. Groenland profileert zichzelf met lekker en gezond, biologische ingredienten en milieuvriendelijke bedrijfsvoering maar Hans was daarnaast ook gecharmeerd van de looks en styling van het restaurant.Het ziet er inderdaad goed uit, strak en modern. We hadden hoge verwachtingen en daardoor viel de kaart wat tegen in de zin van een beetje beperkt. Het eten was uitstekend zij het dat de garnituur wat obligaat was. Ook liet de bediening voor een restaurant met die pretenties een beetje te wensen over hetgeen ruimschoots gecompenseerd werd door de goede bedoelingen die overal in doorklonk. Kritisch nootje wel ten aanzien van het feit dat we drie keer moesten vragen om een klontje ijs voor in ons glaasje Gruner Veltliner. Toch heerlijk gegeten maar wel voor een behoorlijk prijskaartje. Ze hebben overigens een hele prettige binnentuin waar het op een zwoele zomeravond als gisteren heerlijk toeven is.
vier reacties
Ja Chantal, ik ben er vaak geweest in de Lembastijd. Toen was het inderdaad een goed restaurant dat volgens mij zelfs is gestart als werkproject van de BD-tuinderij. En ik weet nog wel kaassoesjes die overheerlijk waren. Maar als ik de indruk heb gewekt dat we niet goed hebben gegeten dan is dat niet goed hoor. Het was heerlijk maar voor dat geld kunnen een aantal dingen wel beter.
Mieke (URL) - 31-07-’04 10:58Gruner Veltliner? Uit Oostenrijk? Mmm, jammie.
Tim (URL) - 31-07-’04 16:56
Vroeger heette het Lembas. Zo te horen is het er niet beter op geworden. Ik vond Lembas altijd prettig restaurant. Het was ook het eerste biologisch dynamische restaurant van Nederland. De Emmenthaler kaastaart was mijn favoriet.
Chantal (E-mail ) (URL) - 31-07-’04 08:58