Oppassen geblazen

02 07 04 - 17:44

Dat je met webloggen risico's loopt om tegen auteurs- of merkenrecht aan te lopen ondervond al menigeen. Gisteren overkwam het ook Neintjemac die een dreigend schrijven ontving van Mercis BV, de auteursrechthebbende van Dick Bruna, de ontwerpen van Nijntje. Zij eisen in die brief dat Neintjemac per direct de webpagina - die overigens geen plaatjes laat zien van Dick Bruna - verwijdert. Ik vraag me af wat Mercis zou kunnen doen om je daartoe te dwingen als je geen plaatjes van Dick Bruna publiceert op je weblog. Nou wil ik dat helemaal niet, maar als je in Google zoekt naar Nijntje-afbeeldingen dan vind je 10 pagina's vol. Ook de Nijntje op bijgaand plaatje zit daar bij. Daar moeten toch een paar mensen bij Mercis een dagtaak aan hebben om uit te zoeken wat er allemaal met die Bruna-plaatjes gebeurt. Mocht het nog nodig zijn, dan moeten we maar een actie starten: Neintjemac moet blijven!

zes reacties

Nijntje

Tof Mieke dat je me zo steunt! Ik wacht even af of ik nog reactie van ze krijg, kan me niet inbeelden dat Nijntjemac ook verboden is, dan mag geen enkel woord met nijntje erin meer, dus ook koNIJNTJE niet. Zou toch wel heel stom zijn!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 02-07-’04 18:40
Davis

Nog nooit eerder gezien.

http://wdka.hro.nl/~0520653/vluchtroute...

Dat verzin je toch niet? Nein keine vlucht.

Davis (E-mail ) - 02-07-’04 19:55
V@nM@n

Wat een onzin, zoiets levert alleen maar negatieve reclame op. Mijn kinderen begonnen met nijntje om dat ze ko daarvoor niet konden onthouden. Nijntje als koosnaam is volgens mij al veel ouder dan Bruna.

V@nM@n (URL) - 02-07-’04 21:00
sab

ik kan het me ergens wel voorstellen, maar als ze nou iets aanpakken wat een commercieel oogpunt heeft of winst maakt met het gebruik van de naam en/of beeld dan kan ik me er bij aansluiten dat ze zeggen “he dat is van ons” (zou ik ook doen namelijk) maar er wordt ook nergens geclaimd door onzer Nathalie dat dat zo zou zijn….ga ergens anders mierenneuken zou ik zeggen (of is dat met 1 N)

sab (URL) - 02-07-’04 22:04
Mieke

Ja Neintje, ik denk ook dat het nu wel zal gaan. Ze zullen toch niet zo om werk verlegen zitten dat ze je zelfs nu nog gaan lastig vallen met auteursrechtelijk gepriegel. Je snapt het soms toch niet. Er is iemand die zijn hele muziekbibliotheek beschikbaar stelt via het internet en daar wordt niks aan gedaan. En jij zou last krijgen met zo’n onbenulligheid!

Mieke (E-mail ) (URL) - 03-07-’04 20:20
hans

Ja NijntjeMac met de lange ij moet blijven!!!

hans (E-mail ) (URL) - 04-07-’04 01:08


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.