Gestemd!

10 06 04 - 13:37Zo de opkomst in ons dorp is weer met één stemmer verhoogd. Het Stembureau waar ik naar toe moest is in het Gemeentehuis op de hoek van mijn straat. Het was niet bepaald druk, ik was de enige stemmer. Er stonden wel iets van zes borden die wezen naar het stembureau dus de kans dat iemand de weg kwijt zou raken is niet groot. Ik moet er altijd wel om lachen. Drie heren achter de tafel. De middelste stak zijn hand uit en riep plechtig met luide stem mijn voornamen en achternaam. De linkse heer was in het bezit van een lijst waarop hij mij inderdaad aantrof en bovendien een nummer waaronder ik bekend was. Nummer 400, mooi getal! De middelste heer schreef 400 en nog iets op mijn stembiljet. Vervolgens kreeg ik een nummertje. Dat wilde ik geven aan de rechtse heer die ik zag zitten met een rij van die nummertjes voor zijn neus. Dat was echter niet de bedoeling. Ik moest eerst achter de stemmachine gaan staan en van daaruit het nummertje aanreiken aan de rechtste heer. 'Gaat uw gang', sprak deze plechtig met een ernstige toon in zijn stem en 'Nu de rode knop', toen ik de lijsttrekker van Groen Links had ingedrukt.
Pffft, dat zat er weer op. Nu de formaliteiten achter de rug waren gingen de heren weer over tot hun gesprek waarmee ze bezig waren voordat ik binnenkwam. Roddeltjes over een gemeenschappelijke kennis die kennelijk erg om te lachen waren. Ik riep nog: 'prettige dag verder heren!', maar dat hoorden ze niet meer, verdiept als ze waren in hun pauze tot de volgende kiezer hun aandacht zou vragen.

twee reacties

sab

ik mis 1 ding bij dit leuke verhaal: beeld!! aangezien ik de 3 mannetjes helemaal zie zitten
ach de fantasie moet ook zo nu en dan geprikkeld worden

sab (URL) - 10-06-’04 15:34
Mieke

Ja, stom, ik had mijn fototoestel niet bij me. Maar ze waren er ook veel te serieus voor. Ik schat echter onze lezers hoog in: die kunnen zich bij dit trio van alles voorstellen. ;-)

Mieke (E-mail ) (URL) - 10-06-’04 15:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.