Bericht uit Niemandsland 7

16 06 04 - 13:00

Suver Nuver: Au Bain Marie




Dat je ook wel eens rommel kunt zien op Oerol bewijst Suver Nuver. Dit trio, met daar achter de gerenomeerde Gerardjan Rijnders, die samen toch een zekere naam hebben opgebouwd, komen met een parodie op het Adam-en-Eva-verhaal. Volgens de Oerolgids gaat het hier om een strijd om liefde binnen een liefdestrio. Daar is totaal niets van terug te vinden. In een interview met Rijnders in de Niemandskrant zou het om verloren onschuld gaan. Daar is nog iets bij voor te stellen. Het decor en de props zijn goedkoop en lijken snel bijeen geschraapt te zijn. Zo blijkt een stofzuigerslang die gebruikt wordt nog op het laatste moment ?geregeld? te zijn.
Dette Glashouder verschijnt als een variant op Adam als eerste op het podium. dat uit een verlichte kas midden in het donkere Formerummerbos bestaat. Ze draagt slechts een paar laarzen en een truitje. Daaronder bungelt een zeer realistisch ogend piemeltje en toebehoren. Wat de onschuld betreft zet zij deze goed neer. Goed gevonden maar niet echt goed uitgewerkt is het wisselen van de seksen. De beide heren Peer van den Berg en Henk Zwart spelen de vrouwelijke rol van Eva I (de onschuld) en Eva II (de verleiding).
De spaarzame tekst is in het Frans. Adam is verwonderd dat er van veel voorwerpen twee zijn en dat er mannelijke en vrouwelijke varianten zijn. Toen Adam na het geluid van een koe gehoord te hebben ?la vache? zei, was het te voorspellen dat ?la vache qui rit? zou volgen. Zo volgen er nog wat goedkope en voor de hand liggende grappen.
De bekende appel mocht niet aangeraakt worden, laat staan geplukt. De onschuldige Adam wordt vervolgens verkracht door Eva II die klandestien de appel toch heeft gepakt. De slang in de vorm van een grote flexibele luchtkoker met daarin één van de dames (heren) is op zich een goede vondst ook visueel. Er speelt zich vervolgens een onduidelijk gebeuren af rond de slang waarin iedereen een keer verdwijnt. Adam verliest in dit proces zijn onschuld en is vervolgens nog alleen maar gericht op zijn inmiddels voortdurend stijve wederom realistisch ogende dildo. en probeert alles uit wat maar een opening heeft tot zelfs een volgelhuisje.
Eva I is inmiddels zwanger hetgeen uitgebeeld wordt door een voorgebonden opgevulde bloemetjestas. Een huilbaby is al snel het resultaat. Het door merg en been gaande huilgeluid blijkt alleen te stoppen te zijn door orale hulpstukken waaronder de dildo en de voorgebonden nepborsten van Eva I. Hoewel het merendeel van het publiek regelmatig wist te lachen om de banale grappen, bleef ik achter met het gevoel dat ik naar een stuk heb zitten kijken dat een paar dronken vrienden die avond tevoren in elkaar hadden geknutseld.

Geen reacties



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.